mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Google-é lesz a Twitter?
2016-07-15 09:02 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A LinkedIn Microsoft általi felvásárlása felveti azt a kérdést, hogy napirenden vannak-e újabb akvizíciók a technológiai szektorban - olvasható a Saxo Bank szakértőjének, Peter Garnry-nak az elemzésében.

A Saxo elemzése szerint nehéz elképzelni a Twittert hosszú távon, mint önálló társaságot. Egyrészt ki vannak szolgáltatva a Facebook dominanciájának, amely több, mint 1,4 milliárd felhasználóval rendelkezik (a Twitter mintegy 350 millió felhasználót mondhat a magáénak). Ráadásul a Twitternek nehézségei vannak a felhasználók számának növelésével, az éves növekedési ráta igen alacsony.

Ugyanakkor figyelemre méltó tény az, és erre már többen felhívták a figyelmet, hogy az utóbbi 4-5 negyedévben a Twitter jelentősen növelte a cashflow-termelő képességét. Ezért a társaságnak még vannak lehetőségei arra, hogy további pénzt teremtsen a hálózatából. A kérdés az, hogy ilyen feltételek mellett ki tudná felvásárolni a Twittert. Az egyik ilyen társaság, amely még nem tudott igazán erős állásokat kiépíteni a közösségi média területén, a Google.

A Google egyszer már megpróbált versenyre kelni a Facebook-kal, de a Google+ csúfosan megbukott. Ezért véli úgy Garnry, hogy a Twitter egy igazán jó "kiegészítője" lenne a Google-nak, és egy jó alap a további növekedéshez. Szerinte az akvizíció még az év vége előtt bekövetkezik.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!