mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Mezriczky László
Mezriczky László
Ispiro Consulting Kft.
ügyvezető, tulajdonos


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A digitális egyenlőség fontossága
2016-07-19 13:04 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Görög Zita és Fenyvesi Zoli a digitális egyenlőség fontosságára buzdítja a fiatalokat.

A kerekasztal-beszélgetésen a digitális egyenlőség kérdéséről beszélgettek a résztvevők: Görög Zita modell-műsorvezető, Fenyvesi Zoltán színész-blogger, Dunder Krisztián marketingszakértő és Jánosa Barbara, a telekommunikációs cég PR-menedzsere, a kreatív fiatalokat támogató Youth Forum 2016 elnevezésű program zsűritagjai.

Manapság az élet szinte minden területén használatosak a telekommunikációs eszközök, különösen a digitális bennszülötteknek hívott fiatalabb generációk számára képezik a mindennapjaik részét. De vajon a digitális technika modern vívmányait miként lehet a tanulás és a tudás, illetve az ismeretanyagok gyarapítására, a társadalmi korlátok ledöntésére, a digitális egyenlőségre felhasználni? Ehhez nyújt támogatást a Telenor Youth Forum 2016 elnevezésű pályázata, méghozzá olyan fiataloknak, akik korunk társadalmi, gazdasági és/vagy környezeti problémáira keresnének digitális megoldásokat. A programra kiválasztott több mint két tucat fiatal csoportokban egy éven át dolgozhat majd együtt egy probléma megoldásán. A cég északi, ázsiai és európai régiójából, köztük Magyarországról is várja azon 20-28 éves, angolul kitűnően beszélő pályázók jelentkezését, akik szívükön viselik a társadalmi, gazdasági és/vagy környezeti problémákat, felsőfokú tanulmányokat folytatnak, vagy már diplomával rendelkeznek.

"A Telenor Youth Forum jó lehetőség azoknak, akik elkötelezettek valamilyen társadalmi vagy gazdasági ügy iránt, újszerű ötleteik vannak a változtatásra, valamint szeretnék digitális eszközökkel, egy nemzetközi csapat részeként kidolgozni javaslataikat. Olyan jelentkezőket várunk, akik egyszerű megoldásaikkal rámutatnak, miként dönthetők le a digitális eszközök segítségével a társadalmi korlátok. A két legjobb pályázó lehetőséget kap, hogy 24 társával együtt a Youth Forum globális találkozóján vitassák meg elképzeléseiket, valamint meghatározó vezetőkkel és szakemberekkel találkozhassanak" - mondta Jánosa Barbara, a Telenor vezető PR-tanácsadója.

A rendezvény házigazdája az ismert műsorvezető, Buda Márton volt, akinek a résztvevők több személyes tapasztalatot is elmeséltek a digitális egyenlőség témában.

A közösségimédia-felületeken nagy népszerűségnek örvendő Fenyvesi Zoltán, vagy ahogy sokan ismerik, "Wheelchairguy" is fontosnak tartja a digitális világban való aktív jelenlétet, méghozzá főleg az egyenlőség jegyében.

"Hozzám inkább az alkalmazások állnak közel. Szinte az Instagrammal kelek, híreket pedig csak a Facebookon keresztül olvasok. Anno azért hoztam létre a @wheelchairguy-t, hogy megmutassam, kerekesszékesként mi mindent tudok csinálni. Így láthatják az emberek, hogy mi is élhetünk olyan életet, mint bárki más. Ott van a lehetőség, nem muszáj bezárkóznunk a négy fal közé. Valamilyen szinten egymást is motiváljuk kerekesszékes társaimmal"- mondta a mostanában színészként is karriert építő Fenyvesi.

"Nagyjából másfél éve van közösségi oldalam, az Instagramon pedig csak másfél hónapja vagyok fent. Hálás lettem volna, ha van mellettem valaki, aki megtanítja, hogyan tudom ezeket a felületeket jól használni. Fontosnak tartom, hogy a gyerekeim olyan világban nőjenek fel, ahol látják, mennyi jóra lehet használni a digitális eszközöket. Örülök, hogy egy ilyen fiataloknak szóló programban, mint a Youth Forum, zsűritagként vehetek részt, sok érdekes és izgalmas ötletet várok a fiataloktól. A kiválasztásban bizonyára befolyásolni fog a saját szociális érzékenységem, de biztos vagyok abban, hogy konszenzusra jutunk majd zsűritársaimmal" - árulta el a jelenlevőknek a modellből lett műsorvezető, Görög Zita.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2022-ről 2023-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2022-hez képest

Körülbelül a 2022-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2022-hez képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!