mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Ihász Ingrid (Rabbit)
MEC
digitális vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Többszázezres bírságok az NMHH-tól
2016-09-05 11:07 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Korhatár-besorolási, reklámszabályok és szerződéses vállalások megsértése miatt büntetett a Médiatanács.

Állampolgári bejelentés alapján lefolytatott eljárásában a Médiatanács összesen 600 ezer forint bírságot szabott ki az Origo Zrt.-re a Life Network csatornán vetített Meztelen szerelem című valóságshow négy áprilisi epizódjának túl enyhe korhatár-besorolása miatt. A 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória helyett ugyanis a 16-os besorolást kellett volna alkalmazni.

A TV2 Aktív című műsorának egyik márciusi adásában egy közösségi autómegosztó szolgáltatás burkolt reklámját láthatták a nézők, emiatt a médiaszolgáltatót 600 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte a Médiatanács.

Az M1-en április 2-án és 3-án összesen öt esetben regisztrált reklámhangerő-túllépés miatt 300 ezer forint bírságot szabott ki a grémium a csatorna szolgáltatójára.

Az RTL Klub Story Extra című műsorának négy áprilisi adásában a Story Magazinról közreadott, indokolatlanul hangsúlyos, valamint közvetlen felhívást tartalmazó termékmegjelenítés miatt összesen 250 ezer forint bírságot állapított meg a testület. A Heti TV újság hatósági ellenőrzése alapján 50 ezer forint bírságot kell fizetnie a Central Médiacsoport Zrt.-nek, mert a műsorújságban a törvényi rendelkezések ellenére nem tüntette fel a korhatár-jelzéseket hét televíziócsatorna műsorai esetében.

Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!