mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
dr. Bíró Péter
dr. Bíró Péter
Marketing tanácsadó, oktató, igazságügyi szakértő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
2018-ban térhet magához a tablet piac
2016-09-06 17:00 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A siker a csatlakoztatható billentyűs modellek fogadtatásán múlik.

Várhatóan az év hátralévő részében is csökkenés jellemzi a tablet értékesítéseket: így az idei év rekord mértékű visszaeséssel zárul, mintegy 183,4 millió darabos globális eladással (-11,5%). Az IDC várakozásai szerint a tablet piac 2018-ban lesz képes újra a növekedésre, amikor 194,2 millió darabot értékesíthetnek világszerte.

Jitesh Ubrani, az IDC vezető elemzője szerint az üzletág jövője azon múlik, mekkora részt tud a tradicionális PC piacból megszerezni. Kiemelte, hogy a Windows és az iOS rendszerű tabletek egy részéhez már csatlakoztatható billentyűzet és a Google és az Android tabletek is felzárkóznak e tekintetben.

A csatolható billentyűzetek elterjedésével az IDC arra számít, hogy a nagyobb méretű tabletekre nő majd meg a kereslet. 2016-ban az eladott tabletek 55%-a lesz 9 inch átmérőjű, vagy ennél kisebb, ez az arány 4 év múlva viszont 40% alá csökkenhet. Ennek a trendnek megfelelően Jean Philippe Bouchard, az IDC kutatási igazgatója, a kisméretű tabletek piacán komoly árversenyre számít.

A billentyűzet nélküli tabletek ugyanakkor még sokáig meghatározók maradnak a piacon, arányuk idén 85% lesz, amely 2020-ra is csak 68 százalékra csökken - írta az Advanced Television.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!