mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Befejeződött az Emmy-díj zsűrizés budapesti fordulója
2016-09-08 10:06 [MTI + Mediainfo.hu]

Véget ért a tévés Oscar-díjnak is nevezett Nemzetközi Emmy-díj elődöntő fordulójának budapesti zsűrizése.

Nathaniel Brendel, az Emmy zsűriigazgatója elmondta, hogy a régióban három kategóriát zsűriztek. Összességében több mint ezer műsort neveztek a versenybe, amely mind a 19 kategóriát lefedi. A zsűrinek a tartalmat és a kivitelezést kell elbírálnia - mutatott rá, hozzátéve: az Emmy-díj a legnagyobb presztízsű elismerés, amelyet a televíziós műsorok kaphatnak meg.

Kiemelte: a Nemzetközi Televíziós Akadémia a versenyt minden, a televízióban sugárzott műsor előtt megnyitja, de a műsorszolgáltatóknak, producereknek kell a műsorokat benevezniük. Kálomista Zsuzsanna, az MTVA kereskedelmi és vagyongazdálkodási igazgatója elmondta: a Nemzetközi Televíziós Akadémia tagjaként nyílt lehetősége egy elődöntő forduló megszervezésére. Korábban zsűritagként vehetett részt a bécsi fordulón, ahol számos tapasztalatot szerzett. Hozzátette: magyar produkció még nem kapott Emmy-díjat, idén a Félvilág című tévéjátékot nevezték a versenybe.

Az Emmyt az amerikai televíziós produkciók díjazására hozták létre 1949-ben. Az 1973-ban alapított International Emmy (Nemzetközi Emmy-díj) az Egyesült Államokon kívül sugárzott televíziós produkciónak adható. Akárcsak az Oscar-díj esetében, az Emmy-díjat is több kategóriában ítélik oda.

Az elődöntőkbe jutott produkciók zsűrizése egy 20 országon átívelő rendezvénysorozat: Budapest után Lisszabon, Amszterdam és Montreal lesznek a zsűrizés következő állomásai. A budapesti elődöntő 18 fős zsűrijében 9 magyar szakember is helyet kapott.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!