mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Márkaépítési díjat adnak át a BrandFestival-on
2016-09-13 12:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Új szokást teremtve, idén először adják át a BrandExcellence elismerést, ami ezentúl minden évben kiosztásra kerül majd.

Az október 27-28 között, immáron 16. alkalommal megrendezendő BrandFestival-on, a kiváló márkaépítési munkát díjazzák. A BrandExcellence-díj célja az elismerés mellett a tudatos márkaépítés elismerése, melynek hátterében a "kiválóság" fogalmánk legfrissebb értelmezése áll. Egy olyan szakmai díj, amely a fogyasztói véleményt és a piaci eredményességet tekinti elsődlegesnek.

Az értékelés első lépésként egy több száz FMCG márkát tartalmazó listából a GFK 100 fős ismertség-kedveltség mérésből a BrandExcellence kutatócsoport választja ki a szektor Top100 márkáját. Ebből a listából úgy alakul ki az előzetes sorrend, hogy az elmúlt két év penetráció, volumen- és a lojalitás változási adatokat veszi figyelembe a kutatócsoport. A végeredménynél a lista TOP 5 márkájának eredményeit az elmúlt évek marketing teljesítményeivel súlyozza a szakmai zsűri.

Barna Tamás, a Republic Group Reklámügynökségi csoport ügyvezető igazgatója, a BrandFestival elnöke elmondta: "a BrandExcellence-díj beleillik a rendezvény demokratikus-konferenciamodell felfogásába. Szükségét éreztük egy olyan díj létrehozásának, ahol nem csupán egy szűk körű, tekintélyes szakemberekből álló bírálóbizottság, hanem a fogyasztók értékítélete jelenik meg hangsúlyosan. Hiszen egy sikeres márka fogyasztói attitűdöket és nem termék-jellemzőket ural. A vásárló az, aki az érdeklődésével, vásárlási szándékával kifejezésre juttatja egy márka iránti szimpátiáját, elköteleződését. Ezért gondolom azt, hogy a BrandExcellence-díj egy valós, átfogó képet ad a márkaépítési munka sikerességéről. Megerősíti a díjazott márka pozícióját, növeli presztízsét."

Dr. László Géza, Brand Content Kft. ügyvezető igazgatója így látja, "a márkák életében rendkívül fontos minden értéket teremtő díjazási kezdeményezés. A Brand Content Kft. égisze alatt ezért hoztunk létre tavaly márkaértékeléssel foglalkozó önálló kutatócsoportot, hogy objektív és széleskörű kutatásokkal segítsék a vállalatok mellett a Superbrands és más díjazási programokban közreműködő zsűrik munkáját is. Kutatóink a márkák ismertségét, kedveltségét, a működési és pénzügyi kockázatokat is figyelembe veszik, kvalitatív és kvantitatív kutatásokat is végeznek. Ennek során olyan partnerekkel működnek együtt, mint a GFK, a Bisnode vagy a Neticle. Így a BrandExcellence díj shortlist-jére kerülő márkákra kellő objektivitással mondhatjuk, hogy piaci jelenlétük alatt professzionálisan építkeztek, nagyot haladtak előre az erős márkává válás útján. Ennek a hozzáadott értéknek a méréséhez az FMCG szektorban - a GFK segítségével - kellően mély és széleskörű adatok álltak kutatóink és így a zsűri rendelkezésére. Biztos vagyok abban, hogy az idén először átadásra kerülő BrandExcellence díj különleges szakmai elismerést jelent majd a díjazott márkát építő cég vezetőinek."

A szakmai zsűri tagjai:

Dr. Fazekas Ildikó főtitkár, Önszabályozó Reklám Testület
Vella Rita ügyfélkapcsolati igazgató, GFK
Oláh Alexandra marketing igazgató, jófogás.hu
Barna Tamás: ügyvezető igazgató, Republic Group
Dr. László Géza: ügyvezető igazgató, Brand Content Kft.
Dr. Berkes Péter: szakmai igazgató, BrandFestival
Vágvölgy Mihály managing partner, DeepInsight - Creative Agency

A díj átadására október 28-án, a BrandFestival díjátadó gála keretében kerül sor.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

IT Manager
[2019-08-06]
Projektmenedzser
[2019-08-06]
tovább  
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!