mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Drevenka Edit
Drevenka Edit
Aegon Magyarország
PR vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Kibervédelmi tanácsok profiktól
2016-09-21 18:00 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Cisco, az S&T, a Palo Alto, a Sicontact és a T-Systems egy-egy képviselője osztotta meg a tanácsait.

Negyedmillió forinttól több millióig terjedhet az ORFK szerint a zsarolóvírusok által követelt átlagos összeg. Néhány hónapja egy ilyen kártevő támadta meg a veszprémi megyei kórházat is, ami miatt leállt az intézmény informatikai rendszere. Öt vezető kibervédelmi cég képviselője mondta el, vajon hogyan lehet ébernek lenni a kibertérben.

Tudd, hogy kik az ellenségeid

Greg Day, a Palo Alto Networks alelnöke szerint csak akkor tudunk hatékony védekezési stratégiát kialakítani, ha folyamatosan szemmel tartjuk a veszélyforrásokat. Tudnunk kell azt, hogy kik az ellenségeink, és kritikus fontosságú tisztában lennünk azzal, hogy mi motiválja a rosszakaróinkat.

Tudatosság

Csordás Szilárd, a Cisco Magyarország mérnök-tanácsadója a tudatosságot emeli ki mindenek előtt. A biztonság nem csak az IT feladata kell, hogy legyen, hanem minden egyes alkalmazotté! Tudatosan és felelősségteljesen kell bánni a saját és a céges digitális értékekkel, a tetteinknek ugyanis következménye lehet.

Dani István, a T-Systems IT-biztonsági kompetenciaközpontjának vezetője úgy véli, hogy ez a tudatosság kell ahhoz, hogy felkészüljünk az adatainkra leselkedő veszélyekre. Csak így észlelhetjük az incidenseket és így tudjuk sikeresen levezényelni az elhárítást, csökkenteni a károkat.

Állandó figyelem

Kunos Imre, az S&T IT-biztonsági üzletágának vezetője azt mondja, hogy egy pillanatra sem lankadhat a figyelmünk. Nem bízhatunk senkiben és semmiben, csak így őrizhetjük azt, amit ránk bíztak az informatika világában. Greg Day hasonlóan kiemelte a külső fenyegetésekre fordított folyamatos figyelmet. Ezek a fenyegetések ugyanis jelentősen befolyásolják, hogy aztán egy szervezet hogyan építi fel a belső védekezési mechanizmusát.

Gyanakvástól az eszközökig

Csizmazia-Darab István, az ESET termékeit is képviselő IT biztonsági szakértő szerint fontos, hogy folyamatosan képezzük magunkat. Ez nélkülözhetetlen minden biztonságtudatos felhasználó számára, hiszen egy rosszindulatú támadásokkal zsúfolt korban élünk. A biztonsághoz szükség van az egészséges gyanakvásra. Minden eszköz érintett, a routertől a PC-n át az okostelefonokig. Fontos az erős jelszó, de még a közösségi oldalakon való megfontolt viselkedés is.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!