mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Sályi Réka
Geometry Global ügynökségi cégcsoport
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Visszatérők a DDoS támadások
2016-10-19 11:03 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A "Vállalati IT Biztonsági Kockázat 2016" tanulmány kimutatta, hogy a cégek többségét több alkalommal is megtámadták az elmúlt évben.

DDoS támadásban érintett volt 6-ból 1 cég az elmúlt 12 hónapos időszakban. Az építőiparra, IT cégekre és telekommunikációs szolgáltatók működésére jelentősen rányomta bélyegét ezek a támadások. A cégek többsége (79%-a) számolt be egynél többszöri támadásról, míg majdnem a fele négy vagy annál több támadást jelentett.

Nemcsak gyakoriságuk, hanem azok időtartama alapján is több támadás típusról számolnak be: 39%-uk rövid kimenetelű, míg a megkérdezett cégek 21%-a szenvedett több napos vagy akár hetes támadási időszakról. További reputációs kárként könyvelhető el, hogy az áldozatul esett cégek legtöbbször külső fél révén szereznek tudomást az esetleges támadásról. Az esetek 27%-ban az ügyfelek, míg 46%-ban egy külső ellenőrző szervezet jelezte a támadást. Ez nem meglepő, hiszen a kiberbűnözők előszeretettel használnak támadófelületként külső forrásokat, például ügyfélportálokat (40%), kommunikációs szolgáltatókat (40%) és weboldalakat (39%).

"Veszélyes úgy tekinteni egy DDoS támadásra, mint ritka jelenség, ami csak egyszer és véletlenszerűen, minimális kárt okozva támad. Általánosan elmondható, ha egy támadás sikeres, a bűnözők használni fogják az adott cég ellen újra és újra, blokkolva annak erőforrásait huzamosabb ideig. Sajnos akár egy támadás is okozhat hatalmas anyagi veszteséget, reputáció visszaesést és 80%-os esély van további támadásokra, amelyek megtöbbszörözhetik a további károkat. Egy modern cég zavartalan működéséhez az anti-DDoS megoldás ugyanannyira szükséges, mint az alapvető védelmi szoftverek a rosszindulatú programok és adathalászat ellen" - mondta Alexey Kiseley, a Kaspersky DDoS Protection csapat projektmenedzsere.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!