mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Sályi Réka
Geometry Global ügynökségi cégcsoport
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Egyre kifinomultabbak a DDoS támadások
2016-11-03 11:03 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Kaspersky Lab kiadta idei harmadik negyedévi jelentését a botnettel támogatott DDoS támadásokról.

A vizsgált időszakban 67 ország erőforrásai ellen irányult támadást vizsgáltak, jellemzően Japánban, az Egyesült Államok és Oroszország területén nőtt a botnettel kiegészített DDoS támadás, míg az áldozatok száma Kínában és Dél-Koreában számottevően csökkent. Ebben a negyedévben három nyugat-európai ország is felkerült a 10 leginkább érintett országok listájára - Olaszország, Franciaország és Németország. Ezek a statisztikai adatok összefüggnek a növekvő számú aktív C&C szerverek jelenlétével nyugat-európai országokban, főként az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Hollandiában.

Annak ellenére, hogy csökkent a regisztrált támadások száma Kínában, a legtöbb célzott forrás kínai - a legnagyobb számú (19) roham indult egy népszerű kínai keresőmotor ellen, és egy kínai szolgáltató volt kitéve a leghosszabb idejű leállásnak (184 óra). Mindeközben a jegyzett DDoS támadások legaktívabb napja augusztus 3-ra esett, összesen 1746 db ilyen esetről számoltak be, zömmel amerikai szolgáltató szerverek ellen.

A jelentés azt mutatja, hogy a harmadik negyedévben a SYN-DDoS támadások száma tovább nőtt, amelyek az összes regisztrált támadás 81%-át jelentik, miközben a TCP-DDoS és ICMP-DDoS támadások száma csökkent. A Linux alapú DDoS botok száma is tovább nőtt, elérve a 79%-ot - rekord magas adat az elmúlt évből. Ez azzal is magyarázható, hogy nő a népszerűsége a Linux-alapú DDoS támadásokra használt IoT eszközök jelenlétének.

"Ez a módszer egyre népszerűbb, mert a megerősített támadások csak bonyolultabbak és hatástalanok a bűnözők számára: a veszélyeztetett szerverek száma csökken, és a biztonsági megoldások megtanulták könnyen azonosítani és kiszűrni a legtöbb megerősített támadást. Másodszor, az internet állandó távolodást jelez a klasszikus, titkosított HTTP-s interakciók esetén a felhasználók és a webes források között. Mindez arra utal, hogy a titkosítás alapú támadások száma növekedni fog. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztőknek azonnal felül kell vizsgálniuk anti-DDoS védelmi intézkedéseiket, és a a webforrások tulajdonosainak felelőssége a megfelelő biztonsági megoldás kiválasztása. - mondta Kirill Ilganaev a Kaspersky DDoS Protection divízió vezetője.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!