mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szabó Ákos
Szabó Ákos
Adaptive Media
üzletfejlesztési vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Sok a játékfüggő gyerek a cseheknél
2016-11-28 11:03 [MTI + Mediainfo.hu]

A középiskolai érettségik előtt már a gyerekek 30 százaléka veszített pénzt internetes hazárdjátékokon, ez új jelenség.

Emelkedik az interneten hazárdjátékokat játszó és nagy összegeket veszítő gyerekek száma Csehországban - közölte Jindrich Voboril, a cseh országos drogellenes központ vezetője hétfőn Prágában egy szakmai konferencián. "A legnagyobb aggodalmat az okozza, hogy már a 16 éven aluli gyerekek is játszanak. Mintegy hét százalékuk pénzért is játszott és sokan komoly összegeket veszítettek, természetesen szüleik pénzét. A középiskolai érettségik előtt már a gyerekek 30 százaléka veszített pénzt internetes hazárdjátékokon, ez új jelenség" - állította Voboril egy országos felmérés és tanulmány eredményeire hivatkozva.

A több mint 2700 tizenéves diák megkérdezésén alapuló tanulmányból kitűnik, hogy a fiatalok 4,3 százaléka már játéktermekben is játszott, holott azokba a törvény szerint csak 18 éven felüliek léphetnek be.

A gyerekek körében a kártya- és kockajátékok a legnépszerűbbek, ezeket a fogadások és a sorsjegyek követik. A felmérés szerint az internetes hazárdjátékoknak a fiúk jóval nagyobb mértékben hódolnak, mint a velük egykorú lányok. A hatályos törvényeket a fiatalok általában úgy kerülik meg, hogy először egy 18 évnél idősebb személy regisztráltatja magát a játékban, majd később az ő neve alatt a nála fiatalabbak játszanak.

Csehországban januártól szigorodnak a hazárdjátékok szabályai minden helyen, az interneten is, és kötelező lesz a regisztráció. A hatóságok listát készítenek azokról, akiket különböző okok miatt eltiltanak a játéktól, és ezt az üzemeltetőknek ellenőrizniük kell. A külföldi internetes kaszinókat és játékokat betiltják Csehországban. "Nem érdekünk, hogy olyan külföldi cégek legyenek jelen a cseh szerencsejáték piacon, amelyek nem tartják be a törvényeket" - jelentette ki Ondrej Závodsky, pénzügyminiszter-helyettes a konferencián.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!