mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Brindza Gábor
Brindza Gábor
Madhouse
Termékfejlesztési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Komoly hackertámadás a Deutsche Telekomnál
2016-11-30 17:01 [MTI + Mediainfo.hu]

Súlyos fennakadás keletkezett a Deutsche Telekom német távközlési szolgáltató vezetékes hálózatában, a társaság közleménye szerint meglehet, hogy egy nagyszabású informatikai támadás miatt.

A fennakadás a szolgáltató nagyjából 900 ezer ügyfelénél jelentkezett, többnyire még vasárnap délután, a vezetékes telefon- és a vezetékes internetszolgáltatást, valamint a vezetékes internet-csatlakozással elérhető televíziós műsorszolgáltatást érintette.

A fennakadás változatos hatásokat eredményezett: az ügyfelek egy része internetezni nem tudott, másoknál telefonálni nem lehetett, volt, ahol semmi sem működött, máshol időnként leállt, majd megint üzemelt az összes vezetékes szolgáltatás, míg más ügyfelek a szolgáltatás minőségének erőteljes hullámzását tapasztalták. Nem mutatott egységes képet a problémák előfordulásának földrajzi eloszlása sem.

Mindennek alapján nem zárható ki, hogy "kívülről befolyásolták" bizonyos típusú routerek működését, aminek hatására a készülék nem tudott bejelentkezni a hálózatra - áll a Deutsche Telekom közleményében.

Sajtójelentések szerint egyelőre úgy tűnik, hogy a támadás a Deutsche Telekom által forgalmazott, Speedport márkájú routerek ellen, egész pontosan az eszköz távoli beállítására szolgáló, 7547-es számú csatlakozási pontja (port) ellen irányult. Az ügy hátterének feltárása még napokig tarthat, de az már biztosnak látszik, hogy a felhasználók adatainak biztonsága nem került veszélybe. Azonban egy sor kérdés még nem világos, például nem tudható, hogy a támadás egy sorozat kezdete vagy egyedi, elszigetelt eset.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!