mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Lakner Bertold
Lakner Bertold
neo
kreatívigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ezer diákkal bővült a Hipersuli
2016-12-12 13:03 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium csatlakozásával már hat iskolában működik a Telenor digitális oktatási programja, a Hipersuli.

A digitális eszközök és tananyagok közoktatásban való elterjedését célzó Hipersuli programhoz ősztől csatlakozott a budapesti ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium. Az iskola saját erőforrásból 60 táblagépet szerzett be - húszhoz a Telenor Hipernet-hozzáférést biztosít. A digitális eszközök a magyar, történelem, matematika, biológia, kémia, földrajz, angol, német, francia órákon teszik színesebbé az oktatást. Az iskola 42 tanára már részt vett a Hipersuli alapképzésén, ahol a táblagépek használata mellett a tanórákon alkalmazható programokról, alkalmazásokról kaptak tájékoztatást.

A Radnóti célja, hogy ennél is több tanár használja a tableteket az órákon, és az iskola minden diákja, azaz 806 gimnazista és 108 alsó tagozatos tanulója élvezhesse a digitális oktatás előnyeit. Az IKT-eszközök jelenléte nem újdonság az intézményben, 24 interaktív táblát használnak, és a számítógéppel támogatott tanulás is elterjedt, bár ezen a területen az infrastruktúra okoz korlátokat, kevés ugyanis a gép és a gépterem. A táblagépek és a Hipersulihoz való csatlakozás ezen a téren is előrelépést jelenthet.

"Úgy gondoljuk, hogy az okoseszközöket a tanulás-tanítás szolgálatába kell állítani. Ki kell használni azokat a nagyszerű lehetőségeket, amelyeket ezek az eszközök nyújtanak. A diákoknak és a tanároknak egyaránt meg kell tanulniuk az alkalmazásukat a tanulás-tanítás folyamatában. Tanáraink nagyon nyitottak ebben az irányban, sokan foglalkoznak digitális tananyagok fejlesztésével, kipróbálásával. Az iskola arra törekszik, hogy a modern technológiák jelenjenek meg az oktatásban és a tanárképzésben. Számunkra nagy segítséget jelent a Telenortól kapott mobilinternet, mivel az iskola wifi-hálózata egyelőre nem elég jó, nem bírja a nagyobb terhelést." - mondta el Molnár Katalin, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium igazgatója.

A Telenor digitális oktatási programja egy pilot után 2015 májusában indult el az ország különböző térségeiben. A Hipersuli keretében a pedagógusok rendszeres szakmai képzést kapnak, a közreműködő rendszergazdáknak pedig a Telenor együttműködő partnere, a Microsoft segítségével biztosít képzéseket. A program kiemelten épít a csatlakozott iskolák pedagógusainak digitális szakmai tapasztalataira, ösztönzi és elősegíti tapasztalatcseréjüket annak érdekében, hogy a felgyülemlett ismereteket a közoktatás bármely szereplője felhasználhassa. Mostantól pedig a Telenor megnyitja a lehetőséget minden intézmény számára, hogy csatlakozzanak a Hipersuli programhoz.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!