mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kandikó József
Dr. Kandikó József
Edutus Főiskola
Főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
PGSM - T-mobile: számlafizetés mobiltelefonon keresztül
2004-06-11 09:30 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

2004 júniusától az ügyfelek számára elérhető a mobil fizetési megoldás, mely a Budapest Bank, az ELMŰ, a Pannon GSM és a T‑Mobile összefogásával jött létre.

A Pannon GSM és a T-Mobile együttműködésével megvalósult, a Cellum Rt. technológiáján alapuló és MPP Rt. által működtetett mobil fizetési megoldás bármely magyarországi bank és közműszolgáltató, illetve azok ügyfelei számára elérhető.

Az új mobil banki szolgáltatatással az ügyfeleknek lehetőségük nyílik arra, hogy közműszámlájukat otthonról, egyetlen üzenet küldésével egyenlítsék ki.

A fizetési folyamatot a fogyasztók kontrollálhatják, azaz megadhatják, hogy azonnal fizetnek, vagy a közműszolgáltató által megadott fizetési határidőre, illetve hogy melyik mobil banki fizetőeszközével kívánják az esedékes díjat rendezni.

A rendszer képes a hozzá csatlakozó közműszolgáltatók adatai alapján a fizetési értesítéseket az ügyfelek részére titkosított SMS formájában kiküldeni, majd az ügyfelek részéről beérkező visszaigazolás alapján a fizetési tranzakciókat a rendszerhez csatlakozó bankoknál lebonyolítani. A bevitt adatok biztonságát az alkalmazásba épített titkosító eljárás garantálja.

A mobil tranzakciós rendszerhez elsőként a Budapest Bank, valamint az ELMŰ csatlakozott.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!