mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Bauer András
Bauer András
Budapesti Corvinus Egyetem
egyetemi docens


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az Est Media februárban nyújtja be a csődkérelmet
2017-02-06 09:20 [MTI + Mediainfo.hu]

Az Est Media Vagyonkezelő Nyrt. februárban nyújtja be a csődeljárás iránti kérelmet a Fővárosi Törvényszékhez - jelentette be a társaság a BÉT honlapján.

Az Est Media korábban arról tájékoztatta részvényeseit, hogy januárban kerül erre sor. A módosítás a csődeljárás jelentős adminisztrációs terhe miatt történt. A 2016. október 28-i közzétételben írtak, az időpont módosításától eltekintve, változatlanul irányadóak a társaság tervezett lépéseit illetően - közölték.

Az Est Media igazgatósága 2016. október 28-án jelentette be, hogy a 2016. július 29-i rendkívüli közgyűlésen kapott felhatalmazás alapján kezdeményezi a társaság csődeljárásának megindítását.

A közgyűlési felhatalmazás alapján az igazgatóság a társaság tulajdonában lévő, EM 2024 saját kötvények értékesítésére és későbbi visszavásárlására vagy visszavásárolhatóságára vonatkozóan olyan ügyletet köthet, amely olyan mértékű - mintegy 800 millió forintos - egyszeri nyereséggel jár, amely rendezné a társaság saját tőke helyzetét. Ilyen ügylet azonban nem jött létre, és tőkebefektetőt sem tudtak bevonni, ezért határoztak a csődeljárás megindításáról. A társaság olyan csődegyezséget kíván előterjeszteni, amely egyúttal a sajáttőke-helyzetet is megfelelően rendezi.

Az igazgatóság a csődeljárás iránti kérelem benyújtásáig sem szünteti be a tárgyalásokat a tőkehelyzet rendezését eredményező ügylet létrehozásáról, és amennyiben ezen tárgyalások mégis eredményre vezetnek, az igazgatóság nem nyújtja be a csődeljárás iránti kérelmet - közölte októberben a társaság.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Béta együttható

Coverage (COV)

Exkluzív break

továbbiak  
Forrás: Nielsen Közönségmérés
Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

IT Manager
[2019-08-06]
Projektmenedzser
[2019-08-06]
tovább  
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!