mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Sályi Réka
Geometry Global ügynökségi cégcsoport
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Még több Mozireklám, még több Mozizó
2017-02-20 10:23 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Megérkeztek az összesített adatok a Kantar Médiától a 2016-os évre vonatkozóan, melyből kiderül, hogy a MOZIs reklámbevételek továbbra is növekedést mutatnak.

A teljes 2015 vs. 2016-os évet összehasonlítva kiderül, hogy a különböző médiumok nagy része ismét növekedést könyvelhetett el, amiből azonban kiemelkednek a mozira vonatkozó reklámbevételi adatok.

A mozira fordított (listaáras) költésre vonatkozó adatok már a 2015-ös évben is növekedést mutattak, azonban ehhez viszonyítva a 2016-os évet további 39,9%-os emelkedés látszik.

Az adatok nagyon jól mutatják, hogy hazánkban egyre több hirdető választja a mozit a média mix elemeként. Számos hirdető tér vissza a vásznon történő megjelenéshez, hiszen tapasztalatból ismerik a mozi hirdetések hatékonyságát, de nagyon sok márka újként építi be stratégiájába ezt a reklámeszközt.

A mozis hirdetés hatékonyságának nagyon fontos része, hogy évről évre folyamatosan növekszik a moziba látogatók száma. A 2016-os évben a Cineworld Group mozijaiban (amelyhez a Cinema City mozik is tartoznak) több, mint 100 millió mozijegyet váltottak. Ez annyit tesz, hogy a vásznon történő hirdetésekkel jóval nagyobb arányban érhetőek el az újdonságokra nyitott A+, A, B és akár C státuszú fizetőképes kereslettel rendelkező mozizók.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!