mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kádár Tamás
Kádár Tamás
Sziget Kft.
cégvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A férfiak jobban hisznek az internetes társkeresőkben
2017-02-23 14:53 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Minden ötödik magyar talált már párt internetes társkereső oldalak segítségével - derült ki a Trendinspiráció Műhely által a Randivonal.hu számára végzett kutatásából.

A kutatás során ezer, országosan reprezentatív 18-59 éves válaszadói kört kérdeztek meg és elemezték ki véleményüket az online társkereséssel kapcsolatban.

A felmérés során megkérdezettek közel 80%-a ismer legalább egy Magyarországon is működő társkereső oldalt, ami jól mutatja az online társkereső szolgáltatások ismertségét.

A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek több mint felének van olyan ismerőse, aki maga is internetes társkeresőn találta meg a párját, ráadásul több mint 10 százalékuknak háromnál több ilyen ismerőse is van.

Érdekesség, hogy a férfiak kevesebb ilyen ismerőssel rendelkeznek, mégis jobban bíznak a társkereső oldalak sikerességében. A férfiak és a felsőfokú végzettségűek ugyanis jobban hisznek abban, hogy társkereső oldalak segítségével lehet ismerkedni, mint a nők vagy a közép és alapfokú végzettséggel rendelkezők - derült ki a felmérésből.

A kutatásban résztvevők 21%-a talált már párt internetes oldalon. Legnagyobb arányban a harmincas korosztály számolt be erről, közülük ugyanis minden harmadik megkérdezettnek volt már (vagy most is tart) online társkereső oldalon indult kapcsolata. A felsőfokú végzettségű, diplomás megkérdezetteknél, valamint a fővárosiaknál még magasabb ez az arány, előbbiek közel 25%-a, míg utóbbiak több mint 30%-a talált már párt az interneten.

A Randivonal.hu statisztikái alapján az elmúlt öt év során több mint egymillióan regisztráltak hozzájuk, a társkeresők aktivitását pedig jól mutatja, hogy havonta 1 millió üzenetet váltanak egymással az oldalon belül. "Várhatóan néhány év múlva már kisebbségben lesznek azok, akik még soha nem próbáltak internetes társkereső oldalon ismerkedni" - egészítette ki a fentieket Móczár Rudolf, a Randivonal.hu társkereső oldalt is üzemeltető Dating Cental Europe Zrt. marketingigazgatója.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!