mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vaszily Miklós
Vaszily Miklós
ECHO
vezérigazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ismerkedés sportolás közben
2017-03-08 16:28 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Randivonal.hu legfrissebb, közel 4000 társkereső bevonásával készült online kutatása szerint a rendszeres (vagy akár alkalmi) sportolás jelentősen növeli az új párkapcsolatok kialakulásának esélyét.

A Randivonal.hu legújabb, az egyedülállók sportolási szokásairól szóló felméréséből azonban az is kiderült, hogy nagy valószínűség szerint a társkeresés esélyeit is jelentősen növelheti, ha valaki aktívan sportol. A Futó Expo együttműködésével készült kutatásban közel négyezer társkereső vett részt.

A kutatásban résztvevők 40%-a vallotta magáról, hogy alkalmanként végez testmozgást, míg ugyanennyien mozognak rendszeresen, hetente többször. Minden bizonnyal ez annak is köszönhető, hogy az egyedülállók több időt tudnak mozgásra fordítani, mint a párkapcsolatban élők. Persze az idő önmagában még kevés, ha nincs mögötte elhatározás és kitartás - vallják a szakértők. Az egyedülálló társkeresők esetében valószínűleg ezekben nincs hiány.

A társkeresők egyik legkedveltebb sportja a futás, minden tizedik társkereső rendszeresen fut szabadidejében. A futás mellett még a biciklizés, az aerobik és a konditermi erősítés szerepelt az egyedülállók kedvencei között. Minden második futó hetente több mint 10 kilométeres távot teljesít, de sokaknak a heti 50 km vagy annál nagyobb táv megtétele sem jelent problémát.

Minden harmadik, rendszeresen sportoló társkeresők számolt be arról, hogy alakult már ki ismeretsége a sportnak köszönhetően, 10 százalékuknak pedig párkapcsolata is származott belőle. Érdekesség, hogy a negyveneseknek van több tapasztalatuk ezen a téren, náluk a leggyakoribb, hogy valaki sportolás közben találja meg a párját - derült ki a Futó Expo és a Randivonal közös kutatásából.

Abban egyöntetűen megegyezik az egyedülállók véleménye, hogy fontos tényező lehet a párkeresés során, ha valaki sportosabb életet él, hiszen így fittebb, egészségesebb és sokkal jobb benyomást kelthet a másikban, ezáltal könnyebben megy az ismerkedés és a kapcsolat kialakítása is. Leginkább a fővárosiak, a harminc felettiek és a hölgyek gondolják így, a huszonéves egyedülállók, a vidéken élők és a férfi társkeresők szemében ez kevésbé fontos, de ők is egyetértenek vele.

Ezek fényében már egyáltalán nem meglepő, hogy a társkeresők fele úgy gondolja, hogy a sportolás már önmagában növeli a pártalálási esélyüket, a másik felük szerint ez nem döntő tényező, bár lehet szerepe.

Abban is szinte mindenki egyetért, hogy sportolás közben van lehetőség ismerkedni, kapcsolatra lelni és a Randivonal kutatásában résztvevők 20%-ának számára kifejezetten fontos, hogy leendő párja is legalább olyan sportos és fitt legyen, mint ő maga. A hölgyeknek egyébként magasabbak az elvárásaik ezen a téren, a férfiak 18%-ához képest közülük 22% felett van azoknak az aránya, aki számára ez egyértelmű elvárást jelent egy párkapcsolatban.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!