mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Gáll Zsolt
Insomnia Middle East WLL
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ismét lehet pályázni a digitális újságírás támogatására
2017-03-09 13:49 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Mától lehet pályázni a Google 150 millió eurós - mai árfolyamon 46,4 milliárd forintos - Innovációs Alapjának forrásaira.

A harmadik körben kiírt pályázatra magyar sajtótermékek jelentkezését is várják. A Digital News Initiative kezdeményezés keretében meghirdetett felhívás első két körében 252 projektet támogattak, mintegy 51 millió euró összértékben, a támogatott projektek között több magyar pályázat is szerepelt.

A Google tizenegy európai médiavállalattal együttműködésben 2015 áprilisában indította el Digital News Initiative (DNI) elnevezésű kezdeményezését, melynek célja hogy a technológia és az innováció révén hozzájáruljon a minőségi újságírás fejlődéséhez. Indulása óta több mint 1000 szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez. A júliusban lezárult második jelentkezési kör után, most ismét várják a pályázatokat. Pályázni az Európában működő, a digitális újságírással is foglalkozó szervezetek tudnak, legyenek bármilyen méretűek, vagy rendelkezzenek bármilyen hosszú múlttal. A DNI keretében működő Innovációs Alap harmadik pályázati időszaka március 7-ével nyílt meg.

A 150 millió eurós - Forintra átszámítva 46,4 milliárdos - Alapot azért hozták létre, hogy új megoldásokra, gondolkodásmódra inspirálja a média ökoszisztéma szereplőit, és hogy a médiavállalatok - akármekkorák is legyenek - kísérletezhessenek és új ötleteket próbálhassanak ki. A 150 millió eurós Alap kötöttségek nélküli támogatást nyújt mindehhez az elkövetkező három évben.

Az felhívás első két körében 27 európai országból érkeztek pályázatok, ezek közül 252 projekt nyert támogatást. A 252 projektet mintegy 51 millió eurós összértékben támogatták. A nyertes projektek között több magyar ötlet is volt.

A harmadik jelentkezési időszak március 7-től április 20-ig tart, melynek részletei a Digital News Initiative honlapján érhetők el.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!