mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Sályi Réka
Geometry Global ügynökségi cégcsoport
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az HBO legújabb produkciója
2017-03-13 09:37 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Áprilisban az HBO egy saját gyártású dokumentumfilmet mutat be az HBO GO-n és az HBO-n.

A legendás, 246 km-es Spartathlon futóverseny öt szereplőjének motivációit és szinte pszichedelikus drámáját mutatja be kreatív dokumentumfilmjében Simonyi Balázs, aki résztvevőként 2016-ban negyedszerre küzdötte végig maga is az extrém távot. Az HBO Europe és a Menjek/Maradjak sorozatáról ismert SpeakEasyProject közös produkciójában készült ULTRA című filmet áprilisban mutatják be Magyarországon, elsőként az HBO Go-n.

A versenyen az amatőr indulóknak az Athén és Spárta közötti 246 km-es távot egyben, legfeljebb 36 óra kell teljesíteniük, miközben nemcsak a távolsággal, alvásmegvonással, de a több ezer méteres szintkülönbséggel és a nappali hőséggel, illetve éjjeli hideggel is meg kell küzdeniük. A szigorúan mért szintidők miatt, a világ számos országából érkezett, gyakran egymást bajtársként segítő futók általában kevesebb mint fele jut csak el másnap alkonyatig a célig, ahol, helyezéstől függetlenül, az érmen túl mindössze egy olajágkoszorút kapnak - pénzdíjazás nincs. Sokan a táv kétharmadánál, éjszaka, az 1100 m magas Parthenio-hegy lába előtt adják fel, aki pedig feljut, a kivilágítatlan, szakadék övezte ösvényen gyakran él át hallucinációs élményeket.

Az athéni rajtvonalnál, a 400 induló között minden évben legalább egy tucat magyar futó is ott van, köztük már négy alkalommal Simonyi Balázs filmrendező is, aki a futás mellett az ULTRA rendezőjeként és egyik főszereplőjeként is teljesített. Kreatív dokumentumfilmje azonban több mint futófilm: a rendező brutálisan őszinte gondolatai, elsőkézből átadott élményei mellett két francia, egy magyar és egy német futó életének drámái sejlenek fel, és derülnek ki egyéni céljaik és mozgatórugóik. A lehetetlennek tűnő cél teljesítése közben a futók magukat, a nézők pedig őket érthetik meg jobban.

"Mindannyiuk számára a Spartathlon egy utazás is. Készülés, gondolkodás, vágyakozás, önfelfedezés. A határok újradefiniálása és bizonyítás. A Spartathlont teljesítőket a "spártai hős" megnevezéssel is megtisztelik, de számomra semmi hősies nincs benne, sokkal inkább önismeret, tanulás és egy jó hobbi lehetősége. Viszont legtöbbünk megszállott annyira, hogy évente megkísértsük a sorsot" - nyilatkozta Simonyi Balázs.

A neves DOK.Incubator valamint a szarajevói Rough Cut Boutique programba beválasztott ULTRA már elkészülte előtt is több filmfesztiválon kapott utómunkát támogató díjat. Nemzetközi premierje az A-kategóriás, svájci Visions du Réel fesztiválon lesz, majd a müncheni DOK.fest és az Oscar-nomináló Krakkói Filmfesztiválon folytatja szereplését.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!