mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Global Exchange nevű programja a Maxus-tól
2017-03-21 11:56 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Maxus Médiaügynökség új alapokra helyezte a nemzetközi tapasztalatszerzést az Exchange program bevezetésével.

A Maxus Médiaügynökség 2016-ban indította el Global Exchange nevű programját, amelynek célja, hogy munkatársai jobban megismerhessék a világ más tájain dolgozók munkakultúráját, szakmai gyakorlatát. A program első magyar résztvevője, Kába Viktória Vietnámban próbálhatta ki tudását.

2016-ban 76 résztvevő indult neki a világnak, hogy egy másik nemzetközi irodában tegye próbára magát a Maxus Médiaügynökség globális Exchange programjának keretei között. A program célja a dinamikusan fejlődő ügynökség irodái és munkatársai közötti kapcsolatépítés, a szakmai ismeretek bővítése, a módszertanokkal kapcsolatos tapasztalatcsere, más üzleti kultúrák megismerése, a barátságok építése, de leginkább annak átadása: mi is az a különleges Maxus szellem, amely világszerte minden irodában jelen van.

A kiküldetés során a munkatársak aktívan részt vesznek testvérügynökségük életében: megismerhetik annak működését, részlegeit, saját piacuk ismereteivel pedig személyesen is hozzájárulnak a nemzetközi kampányok kidolgozásához. "Úgy gondolom, hogy ez a program kiváló lehetőség arra, hogy elmélyítsük a tudásunkat, hogy fejlődjünk, hiszen nyitottabbá válhatunk, jobban megérthetjük más piacaink működését, és így hatékonyabbá válhat nemzetközi kampányok tervezésével kapcsolatos gyakorlatunk" - mondja Kába Viktória, aki a program első magyar résztvevője volt, és Vietnámban tehette próbára a tudását.

A magyar iroda szenior médiatervezője az egyes divíziókkal, vezetőkkel történő beszélgetések útján megismerhette miben mások az ottani médiatervezési munkafolyamatok. "Nagyon érdekes volt látni az eltéréseket a magyar és a vietnámi médiapiac között. Bár ott is a TV az első számú médium, amellett hatalmas hangsúlyt fektetnek a közösségi média aktivitásokra - több mint 100 fő dolgozik ezen a részlegen. Ez egyébként nem meglepő, hiszen a vietnámiak naponta átlagosan több mint 3 órát töltenek el a közösségi média használatával, és sokkal több platformot követnek nyomon, mint mi magyarok."

Akárcsak vietnámi testvére, úgy a magyarországi Maxus iroda is fogad külföldi kollégákat, tavaly nyáron egy Melbourne-i Maxus dolgozó érkezett Budapestre. Kába Viktória szerint a program meghonosítása nagyon fontos, hiszen a médiatervezés jelentősen függ az adott országban általános médiafogyasztási szokásokról, adottságoktól. Ezek ismeretében a tervezés egyszerűbbé válhat - különösen a nemzetközi kampányok esetében -, a munkatársak könnyebben megérthetik egy adott ország médiatervezési lehetőségeit, és így még magasabb színvonalú szolgáltatást nyújthatnak ügyfeleiknek.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!