mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kerti Attila
Kerti Attila
Maximize
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Safer Internet Program 2016-os évi eredménye
2017-03-22 11:59 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciumvezetője összesítette a 2016-os oktatási tevékenységét.

A szervezet a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is kötetlen, játékos, interaktív formában hívta fel a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre és azok kivédésének lehetőségeire.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a program itthoni koordinátora és tudatosságnövelő központja, oktatói az internet biztonságos használatának tudatosításával foglalkoznak. Ennek érdekében 2016-ban 493 alkalommal 1850 tanórát tartottak, összesen 33045 felhasználónak. A nagy létszámú gyerekcsoportok - teljes gyereklétszám 27774 fő - mellett 2485 szülőt és 2786 tanárt is sikerült elérniük.

2016-ban a Safer Internet Program oktatói 180 budapesti és 96 vidéki helyszínre jutottak el, összesen 243 intézménybe. A gyerekek, szülők és pedagógusok minden településen nagy lelkesedéssel fogadták az oktatókat. Az előadások számos esetben kötetlen beszélgetésekké alakultak át, ahol a résztvevők saját tapasztalataikat osztották meg egymással.

A szakemberek Preszl Éva, a SIP oktatója által tavaly kifejlesztett "Lájkvadász" nevű társasjátékot is szívesen vitték magukkal a rendezvényekre, amellyel még könnyebben és közvetlenebbül tudták megszólítani a fiatal hallgatóságot. A társasjáték nagyon népszerű volt a pedagógusok körében is, hisz játékosan, kötetlen formában sok hasznos információt tudtak átadni általa a gyerekek részére. A játék angol nyelvű verziója a 2016-os Sziget Fesztivál Civil Falujába is eljutott, ahol az Életrevaló Egyesület sátrában lehetett vele ismerkedni, és a külföldi fiatalok körében is nagy sikert aratott.

Az idei Biztonságos Internet Naphoz kapcsolódó kampány kapcsán két hét alatt közel 150 db Lájkvadász társasjátékot küldött ki az iskolák részére a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. Ez is bizonyítja, hogy még mindig milyen népszerű ez a játék a gyerekek és a tanárok között.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2016. október 19-én rendezte meg egynapos Safer Internet Konferenciáját, ahol a gyermekek és fiatalok online biztonságával kapcsolatos kérdésekről, kiemelten a szexting, a pedofília és a gyűlöletbeszéd témakörökről, a magánélet védelméről, a családnak, az iskolának, a médiának a tudatosításban betöltött szerepéről, új online trendekről és a közösségi média szerepéről hallhattak előadásokat az érdeklődök.

A tavalyi Safer Intenet konferencián a digitális esélyegyenlőség és az internetbiztonság megteremtése érdekében indított közös fellépésről szóló együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány.

Ennek értelmében a Vodafone Digitális Iskola Program keretében 2016. december 31-ig a SIP-oktatók 12 településen 96 órát tartottak 2937 gyermek számára. A program 2017. március 3-án zárult le, teljes ideje alatt 6500 gyermek részesült internetbiztonsági oktatásban. Mind a két fél szerint a program sikeres és hasznos volt.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2018-ról 2019-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2018-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2018-hoz képest

Körülbelül a 2018-as szinten marad

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!