mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Ismerősöktől és a televízióból tájékozódnak az emberek a helyi hírekről
2017-03-28 12:26 [MTI + Mediainfo.hu]

A Kutatópont legfrissebb felmérése szerint a felnőtt magyar lakosság elsősorban barátoktól, ismerősöktől, valamint a televízióból tájékozódik a helyi ügyekről.

A Kutatópont az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a felnőtt lakosság 88 százaléka informálódik valamilyen gyakorisággal helyi hírekről. A megyeszékhelyeken élők és a 60 év felettiek körében a legmagasabb azok aránya, akik minden nap olvasnak helyi híreket.

A februárban 2000 ember megkérdezésével végzett kutatásból kiderül, hogy az emberek 70 százaléka barátaitól, ismerőseitől tájékozódik a helyi hírekről. A médiumok közül 40 százalékuknak a televízió az elsődleges hírforrás, majd ezt követi a nyomtatott sajtó és a közösségi híroldalak 31-31 százalékkal.

A Kutatópont eredményei arra is rámutatnak, hogy helyi hírekkel kapcsolatban a leghitelesebb információforrásnak a televíziót tekinti a felnőtt magyar népesség, míg a legkevésbé hitelesnek a közösségi oldalakat. A rádiót valamivel hitelesebbnek tartják, mint a nyomtatott sajtót, rádiócsatornákon keresztül mégis csak feleakkora arányban tájékozódnak, mint újságból.

A felnőtt lakosság több mint fele - elsősorban az 50 év felettiek és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők - olvas valamilyen gyakorisággal helyi, önkormányzati lapot, amelyben főleg az önkormányzat híreit és a közszolgálati híreket keresik - olvasható a közleményben.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!