mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Vámos-Hegyi Attila
Vámos-Hegyi Attila
Mediafon Kft., managing director
elnök


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Eugene Kaspersky és az I. Antarktiszi Biennále
2017-03-30 09:02 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az I. Antarktiszi Biennálé expedíciója elindult Ushuaia (Argentína) városból március 17-én a "Akademik Szergej Vavilov" nevű kutatóhajó fedélzetén Eugene Kasperskyvel, a Kaspersky Lab elnök-vezérigazgatójával.

"Az expedíciós csapat már átlépte a déli sarkkört, miután áthaladt a Drake-átjárón, amely Dél-Amerika legdélebbi pontja, viszonylag nehéz látási viszonyokkal és nyugodt óceánnal." - számolt be Eugene Kaspersky a második nap után. "Láttuk az első jéghegyeket és nagyon várjuk, hogy megérkezzünk az első állomásunkra. Az emberek fantasztikusak, kreatívak és nagyon kommunikatívak - bár jó néhány művész szenved a tengeribetegségtől."

Több sikertelen kísérlet, a nehéz időjárási körülmények valamint a hatalmas jéghegyek blokkolása miatt az első kikötésre végül március 21-én került sor a Petermann-szigeten. "Különleges állatfajokkal találkoztunk - többek között szamárpingvin-kolóniával, elefántfókákkal és bálnákkal, akik a hajónk közelében úsztak. Nagyon barátságosak, és nem félnek az emberektől. Ma volt alkalmunk három érdekes installációt megnézni, amelyeket a művészek készítettek, köztük az egyiket a Kaspersky Lab ihlette!"- folytatta Eugene Kaspersky.

Az expedíció célja, hogy felületet biztosítson az interkulturális és transzdiszciplináris párbeszédhez az emberiség "közös tereiről" egy egyedülálló művészeti kutatás során és megalkossa a hatékony kommunikációt ezekben a terekben. Az antarktiszi túra különböző állomásain a művészek ideiglenes installációkat állítanak fel és előadásokat tartanak, amelyeket a mobilitás, az ökológiai kompatibilitás, a művészi kifejezés és a konceptualitás határoz meg.

Eugene Kaspersky úgy véli, hogy a művészet egyik fontos jellemzője a feltérképezés, az emberi tapasztalat határainak bővítése. Reméli, hogy az expedíció létrehoz egy úttörő és tartós művészi örökséget.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!