mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kántor Kata
Kántor Kata
GfK Hungária Kft.
média szektormenedzser


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás a Canon támogatásával
2017-03-30 12:51 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Idén 234 fotós több mint hatezer fotóval jelentkezett, melyek közül egy öt fős nemzetközi zsűri válogatta ki a nyertes fotókat.

A kiállítás képeit 20 éve nyomtató Canon idén is önálló tárlattal látható a kiállításon, ezúttal Facebook rajongóinak alkotásai kerülhettek falra. A vállalat "Minden kép mögött van egy történet" címmel hirdette meg fotópályázatát, arra irányítva ezzel a figyelmet, hogy a profi és az amatőr fotósok képei mögött egyaránt egy-egy érdekes történet húzódik meg. A több száz pályázat közül végül 13 rajongó képeit választotta ki a MÚOSZ által delegált zsűri.

A kiállítás képei összesen 170 négyzetméternyi helyet foglalnak le, 150 méter hosszúságban. A kiállítás kurátorának a koncepciója szerint a fotók hosszú tekercsekre nyomtatva kerültek ki a falra, ezzel is utalva a napilapok nyomdai eljárására, vagyis a sajtófotók megjelenésének eredeti környezetére. A leghosszabb kinyomtatott tekercs 16 méter hosszan húzódik végig a kiállítás egyik falán és több tucat fotóminőségben megjelenő képet tartalmaz.

A legnagyobb technikai kihívást a több ezer megabájtnyi, nagyfelbontású fotó tematikus elrendezése és beszerkesztése jelentette, melynek megvalósítása hosszú heteket vett igénybe.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!