mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Erdei Tamás
Dr. Erdei Tamás
Metropol
főszerkesztő


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Filmes, fesztiválos támogatások az NMHH-tól
2017-04-03 10:06 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Magyar Média Mecenatúra program Escher Károlyról elnevezett ad hoc-pályázatán 1,45 millió forint támogatást szavazott meg a Médiatanács a Bözödújfalu munkacímű dokumentumfilm forgatásaira.

Az elpusztult település Erdélyben, Maros megyében található, és a romániai falurombolás egyik jelképévé vált: 1975-ben 625 méter hosszú, 28 méter magas gát építése kezdődött, amely a Küsmöd patak vizét duzzasztotta fel, és a nyolcvanas években elárasztotta a falut. A lakókat a szomszédos településekre költöztették. Március közepén bejelentették, hogy a következő hetekben mintegy 15 méterrel csökkentik a víz szintjét a tározóban, hogy a vízgazdálkodási vállalat szakemberei megjavíthassák azt a hidat, amely a tóban álló irányítótornyot köti össze a gáttal. Ez több opciót ad az alkotóknak, hiszen az egyedülálló esemény régészeti, néprajzi és természetfilmes szempontból is témát kínál, amely feldolgozásra érdemes. A forgatás befejezése után a támogatottnak a forgatott anyaggal indulnia kell a mecenatúraprogram következő dokumentum- vagy ismeretterjesztő filmes pályázatán.

A Médiatanács döntött arról, hogy a május 26-28-ai gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon összesen kétmillió forint értékben ajánl fel díjakat: egymillió forintot ad a fesztivál fődíja, az "Európa Kék Szalagja" győztese számára, továbbá 500-500 ezer forintos díjjal támogatja a Kárpát-medencei Filmszemle Kárpát-medence természeti értékei szekció természetfilmes, illetve dokumentumfilmes kategóriájának nyertesét.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!