mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Kölyök nyerte a Fülesbagoly Tehetségkutatót
2017-04-24 11:59 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A 10 együttes közül a szakmai zsűri a Kölyök nevű egyszemélyes zenekarnak ítélte a fődíjat. Második helyen végzett a Baron Mantis, a dobogó alsó fokára Szipka-loops állhatott.

A Fülesbagoly Tehetségkutatót még januárban hirdették meg a szervezők, és magyarországi illetve határon túli magyar, lemezkiadói és országos rádiós játszással nem rendelkező, a könnyűzene bármely stílusában muzsikáló együttesek illetve előadók jelentkezését várták. Rendkívül sokan neveztek be a versenyre, összesen 151 produkció küldött be hanganyagot. Ezeket előzsűrizték, és így alakult ki a döntős mezőny. A fináléban 10 zenekar mutathatta be élőben tudását, mindenki 20 perces minikoncerttel.

A szakmai zsűri (Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója és Warnusz Zsuzsa zenész) négy szempont szerint pontozta a produkciókat: hangszeres tudás, dalszövegek, egyediség, összkép. Ezekből álltak össze a végső pontszámok.

A Fülesbagoly Tehetségkutatót Kölyök, azaz Nemes Gábor nyerte. A pécsi fiatalember egyszemélyes zenekarként egy fantasztikus performansz-koncertet adott, ehhez segítségére voltak a loop-pedálok. A fellépés során kiderült, hogy kiváló énekes, gitáros és beat-boxos, továbbá a didgeridoo-t is mesterien használja. Nyereményei többek közt a Campus Fesztiválon való fellépés, kislemez készítése a Supersize Recording Stúdióban, 5 millió forint értékű sajtómegjelenés, kampány a Zeneszöveg.hu oldalon, egészoldalas interjú a Rockstar Magazinban, illetve fellépés az Öröm a Zene döntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint.

Második helyen végzett a Baron Mantis. A rockduó hatalmas energiával zúzta le a koncertjét. Az értékes sajtómegjelenések mellett Süli András felajánlott nekik egy Campus Fesztiválos fellépést.

A verseny bronzérmese Szipka-loops lett, aki szintén egyszemélyben örvendeztette meg a közönséget egy lenyűgöző bass/loops/hip-hop előadással. A sajtófelületek mellett ő kapta az Újfalusi Gábor-díjat, mint legjobb zenész, mivel a jazzkonzis fiú remekül játszott basszusgitárján. Övé lett az Audio-Technica fejhallgató is.

A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében, a Cseh Tamás Program Támogatásával jött létre.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!