mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Felsőoktatási hallgatók tudományos dolgozataikkal nyertek jutalmat
2017-04-25 14:11 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Tizenkét felsőoktatási hallgatót és konzulenseiket jutalmazta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a Médiatudományi Intézet immár hagyományosan meghirdetett pályázatán.

Az NMHH Médiatudományi Intézete (MTMI) harmadik alkalommal írt ki pályázatot a kétévenkénti Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) állam- és jogtudományi szekciójához kötődő hallgatói dolgozatokra, a felhívásra tavaly decemberig jelentkezhettek a hallgatók. Az MTMI a média- és hírközlési jog témakörében érkező pályaművek támogatását annak érdekében célozta meg, hogy ösztönözze a témával foglalkozó hallgatók kutatásait és támogassa a fiatalok bekerülését a média és a hírközlési szakterületekre.

Karas Monika, az NMHH elnöke csütörtökön ünnepélyes keretek között adta át az elismeréseket négy egyetem tizenkét hallgatójának és konzulenseiknek. A hatóság tíz dolgozatot - kettőt társszerzők jegyeztek - összesen egymillió forint pénzjutalommal díjazott, míg a felkészítők között 500 ezer forintot osztott szét.

"Hiszünk abban, hogy a média és a hírközlés területén megéri a jövőbe fektetni. A fejlődés leginkább azoknak a kezében van, akik a jövőben meghatározzák majd a trendeket. Ezek a szakemberek pedig éppen most járnak egyetemre, és tele lelkesedéssel írnak tudományos dolgozatokat és diplomamunkákat. Ezek a szakemberek, a jövő zálogai nem mások, mint Önök, akiket itt most díjazunk" - mondta a díjátadón Karas Monika.

Az NMHH elnöke kiemelte, a hatóság elkötelezte magát a szakemberképzés mellett akkor is, amikor meghirdette az NMHH Médiaműhelyek programot. Eddig összesen nyolc médiaműhelyt nyitott a hatóság az ország különböző felsőoktatási intézményeiben.

"Sikeresnek mondhatjuk programunkat, hiszen már öt éve, hogy először díjat kaphattak a legjobb dolgozatok szerzői, és ezúttal is nívós pályázatok érkeztek - méltatta a szerzőket Nyakas Levente, az NMHH Médiatudományi Intézet vezetője. - Tapasztaljuk, hogy a dolgozatok témája egyre inkább napjaink online jelenségeit dolgozza fel, mintegy nyolcvan százaléka ezzel foglalkozik, tehát aktuális kérdések szerepelnek a fókuszban. Ugyanakkor a klasszikus média sincs elhanyagolva, hiszen több összehasonlító jellegű anyag született, minőségüket pedig jelzi, hogy a felük díjat nyert az OTDK-n is."

A díjazott dolgozatok között van európai joggal kapcsolatos írás, a sportközvetítési jogok helyzetét áttekintő értekezés, a gyermek-szülő viszonyt és a kiskorúak védelmét vizsgáló mű, a sajtófotókat, az újságírók vallomásmegtagadási jogát és az adatvédelmet górcső alá vevő tanulmány, illetve olyan is, amely a gyűlöletbeszéd és az online zaklatás vagy a kiberbűnözés problematikáját járja körül.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!