mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Fenyvesi Zoli a gerincvelőt érintő betegekért fut
2017-04-27 17:30 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Fenyvesi Zoli, alias wheelchairguy a hazai kerekesszékes közösség egyik leginspirálóbb tagja. Ő az élő példa arra, hogy mozgássérültként is élhet teljes életet az ember.

Zoli egy nemzetközileg elismert mozifilm főszerepe mellett többek között egy New York-i maratont is a zsebében tudhat. Wheelchairguy most a május 7-én megrendezendő Wings for Life jótékonysági futásra készül.

Fenyvesi Zoli 2011-ben csatlakozott a Suhanj! alapítványhoz, akikkel azóta több hazai és külföldi versenyen is elindultak. "A berlini és a New York-i maratonokra vagyok a legbüszkébb, nem is annyira a megtett 42 km miatt, hanem mert hihetetlen közösségi élmény volt több ezer emberrel együtt futni. Ilyenkor mindenki otthon hagyja a kerekesszékes világ apró, hétköznapi problémáival járó feszültséget és csak élvezi a pillanatot. Szerintem a Wings for Life is arról fog szólni, hogy minden futó jól szórakozzon, a kerekesszékes résztvevők azt érezzék, hogy egy sportközösség tagjai. Az, hogy ehhez még egy jótékony ügy is társul, csak hab a tortán" - mondta Fenyvesi Zoli, aki handbike-jával áll majd rajthoz, mikor 13.00-kor elindul a futam.

Wheelchairguyhoz jövő vasárnap 25 ország, több százezer futója csatlakozik online, hiszen a Wings for Life appnak köszönhetően bárki, a világ bármely szegletéről csatlakozhat a megmozduláshoz. Az applikáción keresztül a résztvevők adományokat is küldhetnek a Wings for Life-nak, melyet a szervezet a gerincvelőt érintő betegséggel vagy sérüléssel együtt élők gyógyítására és lehetséges gyógymódok kutatására használ fel. A mozgalom három év alatt közel 13,8 millió euróval járult hozzá a kerekesszékben élő emberek életszínvonalának javításához - az elmúlt néhány év különböző kutatásainak köszönhetően a jövőben teljeskörűen fogják tudni gyógyítani a gerincvelő károsodást.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!