mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kosár Zoltán
Kosár Zoltán
Media Balance Kft.
értékesítési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mire használnák fel a nyereményt a magyarok
2017-05-01 14:49 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Szerencsejáték Zrt. kutatásából kiderül, mit tennének a magyarok a nyertes helyében, és mire használnák fel a nyereményt.

A játékszervező cég friss felmérése alapján a magyar lakosság több mint háromnegyede hallott arról, hogy magyar játékos vitte el az EuroJackpot főnyereményét, sőt, a megkérdezettek nagyobb része a konkrét összeget (bruttó 22 569 528 euró, azaz közel 7 milliárd forint) is meg tudta mondani - derül ki a Szerencsejáték Zrt. legújabb kutatásából.

A résztvevők arra a kérdésre, hogy kivel osztanák meg először a nyeremény hírét, közel kétharmad arányban párjukat vagy házastársukat említették, második helyen (45%-kal) a szülők és a gyerekek állnak. Közel egynegyedük viszont mindenekelőtt egy pénzügyi szakértő tanácsát kérné ki, ez főleg a 60 év feletti városi férfiakra jellemző. A család főszerepe az ünneplés során is kiemelt: a válaszadók egyharmada egy otthoni, szűk családi körben tartott összejövetellel ünnepelne, közel egynegyedük pedig egy hatalmas bulit rendezne. Vannak ugyanakkor olyanok is, akik senkivel nem osztanák meg a hírt (18%), illetve nem ünnepelnének (25%).

Arról, hogy mit vásárolnának a nyereményből, 54%-ban álmaik ingatlanját jelölték meg a válaszadók - különösen magas (61%) az arány a Budapesten élő, 30-as éveikben járó fiatalok körében. A legnagyobb arányban (18%) az idősebb, 60 év feletti megkérdezettek fektetnének részvényekbe.

A kutatásban résztvevők közel fele otthagyná munkahelyét, ha ekkora összeg ütné a markát, egyharmad arányban pedig saját vállalkozásba is fognának. Ezzel szemben szintén egyharmaduk megtartaná állását még akkor is, ha forintmilliárdokhoz jutna a nyeremény által. És, hogy mennyire jószívűek honfitársaink mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a megkérdezettek mintegy háromnegyede a családját támogatná a nyereményből, de minden második magyar jótékony célra is áldozna, ha Eurojackpot milliárdosként élne.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!