mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
10. születésnapját ünnepli az ÉVA magazin
2017-05-02 17:42 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

2007 tavaszán a Marquard Media egy hazai fejlesztésű, kimondottan a magyar piacra készülő női magazinnal bővítette portfólióját.

A kezdetekre így emlékszik Óhidi Zsuzsanna, a kiadó ügyvezető igazgatója:

"Emlékszem az első találkozásra az alapító csapattal. Az étterem eldugott asztala fölött összedugott fejek képét a mai napig őrzöm, csakúgy, mint a várakozás izgalmát. A szinte tapintható alkotó szellem, a kreatív energiák, az értékteremtés vágya és ígérete, a hasonló értékrendű emberek harmóniája a kezdetektől kíséri útján az Éva magazint. Különlegeset és egyedit akartunk teremteni, valami olyat, ami a sajátunk, a miénk, azoké az értelmes magyar nőké, akik az élet területei között egyensúlyozva, zsonglőrködve már megtalálták magukat, és élvezik, hogy a saját útjukat járják. 10 éve vagyunk része egymás életének, 10 éve kapok minden lapszámtól olyan gondolatokat, amelyek feltöltenek, előrevisznek, és olyan írásokat, amelyek mintha személy szerint nekem szólnának, és amelyekben - hűen az Éva szlogenjéhez - magamra ismerek."


Hasonló emlékeket őriz az indulásról Margaret Ann Dowling, a lap alapító ügyvezető igazgatója:
"Az Éva abban a személyes pillanatban született, amikor rájöttünk, hogy napról napra távolabb kerültünk attól az élettől, amit előre elterveztünk. Ahogy magyarul mondják, az egyik szemünk sírt, a másik pedig nevetett. Felismertük, hogy tennünk kell valamit azért, hogy a többi nő is tudja, nincsenek egyedül, mind egy hajóban evezünk. Tartani kell egy kis szünetet a tökéletességért folytatott önmarcangolásban és önkorlátozásban. Együk meg azt a sütit, táncoljunk, vegyünk egy mély levegőt és álljunk meg egy pillanatra, hogy élvezzük az életet."

Az Éva magazin sikere immáron egy évtizede töretlen. Különlegességét többek között az adja, hogy bátran nyúl olyan kérdésekhez, mint fontos társadalmi ügyek, környezetvédelem, családi történetek. Teszi mindezt komoly, humoros, szórakoztató, inspiráló, néha meghökkentő, provokatív módon. Ez utóbbit mutatja, hogy hazánkban ez a női magazin jelent meg először retusálatlan, sminkmentes címlappal, de éppolyan emlékezetes az a borító is, amelyen a gyermekét szoptató Gryllus Dorka látható, vagy az, amelyen egyszerre 3 vallási jelkép is megjelent.

"A lényeg az, ami összeköt minket. A női mivoltunk, a gondolataink, az érzelmeink, a vágyaink, a tetteink" - fogalmaz Pócsik Anita főszerkesztő a lapról.

Az Éva abból a szempontból is egyedi, hogy magukat az olvasókat is bevonja, aktivitásra sarkallja: 10 év alatt 63 alkalommal kerülhettek előfizetők a borítóra, a 2016-ban meghirdetett Éva Tolerancia évéhez kapcsolódóan pedig minden szám oldalain egy tolerancialánc húzódott végig, egymást kézen fogó ismeretlenekkel.
Az Éva égisze alatt számos különszám is megjelent: a karácsonyi készülődésben segítséget nyújtó Éva Advent mellett a Kölyök, Konyha, Húsvét, Kreatív, Utazó és Egészség is a márka palettáját színesíti. A különszámokhoz kapcsolódóan, a hazai magazinpiacon a márka jelentkezett először iPad-applikációval.

A különleges tartalomnak és a címlapoknak köszönhetően a szakmai sikerek sem maradtak el: a magazin 5. éve Magyar Brands-díjas, de a Minőségi újságírásért díjat, a Zsigmond Márta Médiadíjat és a Családbarát Médiáért díjat is bezsebelhette már.

A jubileumi, májusi lapszám rendhagyó belsővel és külsővel jelentkezik: a borítón egy generációkat összekötő ikon, Halász Judit szerepel, a tartalom pedig bepillantást enged az ÉVA elmúlt 10 évébe. A leghűségesebb előfizetők mellett bemutatkozik a lap szerkesztősége is, a legkedveltebb szerzők egymást faggatják, s megszólalnak és bepillantást engednek az életükbe azok a híres anyák, akik már korábban is megmutatták valós arcukat, mindennapjaikat.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!