mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Kosár Zoltán
Kosár Zoltán
Media Balance Kft.
értékesítési igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Tíz használtan vásárolt iPhone-ból kettő hamis
2017-05-03 11:05 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az utóbbi hónapok tapasztalata alapján, Magyarországon a 2017-es évben egyre többen vásároltak hamis iPhone 7 készüléket.

Az új tulajdonosok csak a telefon megvétele után szembesültek a hibával, de ilyenkor már semmit nem lehet tenni.

Az eredeti és az igazi készülék közötti eltérésekre és hibákra általában az első órákban vagy napokban fény derül, amikor alkalmazásokat töltenénk rá, vagy frissítenénk a telefont, árulta el Kubinyi Szabolcs, a https://www.phonebox.hu magazin ügyvezetője.

"Mivel a Phonebox aktív Facebook közösséggel és bloggal rendelkezik, ezért mostanában egyre több kérdést kapunk olvasóinktól a legújabb készülékekkel kapcsolatban. Sajnos a felmérésünkből az derült ki, hogy nagyjából 10 iPhone tulajdonosból 2 hamis készüléket használ, pedig eredetiként vásárolta."

Ez a jelenség annak köszönhető, hogy az új csúcskészülék ára évről-évre nő, a telefonok presztízs értéke viszont még mindig változatlanul magas. Emiatt egyre jobb minőségű hamisítványok jelennek meg a piacon.

Az alábbi pontokra mindenképpen figyelni kell, ha valaki használtan vásárol iPhone 7 vagy 7 Plus okostelefont.

A legfontosabb az, ha nem boltból vásárolunk, hogy kizárólag bekapcsolt állapotban lévőt vegyünk, bontatlan vagy annak tűnő csomagolásút semmiképpen.

A készülék külseje

A készülék külseje, egy minimális anyagminőségbeli eltérést leszámítva nagyon hasonló, még azokat is egyszerű megtéveszteni, akik ilyen készüléket használnak.

Általában a hamisítványok hátlapján a logó és a szériaszám is megtalálható, az iPhone felirat azonban nem.

Csavarok

Az Apple eszközök, már a legelső iPhone-tól kezdve 5 ágú, Pentalobe csavarokkal vannak szerelve. A legtöbb hamisítvány azonban sima csillag alakú csavarokat használ.
Ezeket a töltőcsatlakozó mellett találjuk. Érdemes a csavarokon sérülés, vagy szétszerelés nyomát keresni.

Home-gomb

A legújabb Apple készülékek alsó Home gombja, már csak ránézésre tűnik valódi gombnak. Ez igazából egy érintésérzékeny kijelzőfelület, ami erősebb nyomásnál olyan rezgést idéz elő mintha valódi kattanás történt volna. Ezt a funkciót kikapcsolt állapotban lehet ellenőrizni, ilyenkor semmilyen visszajelzést nem szabad adnia. Az eddig tesztelt hamisítványoknál ez minden esetben megmaradt tényleges gombnak.

Az operációs rendszer

A szoftver megszólalásig hasonlít az eredeti iOS-hez, azonban egy módosított Android verzióról van szó, amit természetesen frissíteni sem tudunk és az Apple szolgáltatásaival sem kompatibilis.

iTunes csatlakoztatás

Amennyiben egy hamis készüléket csatlakoztatunk a számítógépre telepített iTunes programhoz, az vagy egy hibaüzenetet fog megjeleníteni, hogy nem eredeti készülékről van szó, vagy fel sem fogja ismerni.

Gyári szám

Sok esetben lehagyják a hamisítók. Így lehet ellenőrizni a készülék gyári számát: Beállítások > Általános > Infó > Sorozatszám

Az itt található kódot egyszerűen csak be kell írni az Apple oldalán és pillanatok alatt megkapjuk a készülék típusát, műszaki támogatásának és csereszolgáltatásának lejárati idejét.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!