mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Erős Attila (Fotó: Köő Adrienn)
Erős Attila
Fastbridge
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Szabálytalan termékmegjelenítés miatt bírságolt a Médiatanács
2017-05-05 12:13 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Megsértette a termékmegjelenítésre vonatkozó előírásokat a TV2, amikor Szépítők című műsorában indokolatlan hangsúllyal szerepeltetett egy terméket.

A TV2 2016. december 10-én sugárzott Szépítők című műsorszámában nem tartotta be termékmegjelenítésre vonatkozó előírásokat, ezért a Médiatanács félmillió forintos bírsággal sújtotta. A rendelkezésére álló adatok alapján a testület megállapította, hogy a médiaszolgáltató nem vette figyelembe a jogszabályi előírásokat, amikor ugyan a műsorszám elején felhívta a figyelmet a termékmegjelenítésre, de a médiatörvény előírásaival szemben a műsorban a Bref egy termékét indokolatlan hangsúllyal szerepeltette.

A csatorna ezzel egyidejűleg a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvény rendelkezését is megszegte, amely rögzíti, hogy a támogatott médiatartalom nem ösztönözhet vagy hívhat fel a támogató termékének beszerzésére. A testület a médiatörvény megsértéséért 220 ezer forintos, a Médiaalkotmány be nem tartásáért 280 ezer forintos bírságot szabott ki a csatorna üzemeltetőjére, figyelembe véve, hogy ezeket a törvényi előírásokat a szolgáltató korábban már több alkalommal is megsértette. A tanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!