mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szabó Ákos
Szabó Ákos
Adaptive Media
üzletfejlesztési vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
A Digitális Iskola Program a Vodafone-nal
2017-05-11 08:53 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Vodafone Digitális Iskola Program keretében mintegy 700 pedagógus és a 6500 diák kapott internetbiztonsági és tablet használati oktatást.

A Príma Primissima díjas Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola diákjai egy rendhagyó művészettörténeti óra keretében mutatták be a "Digitális jövő - oktatás" konferencián, hogy hogyan zajlik a tabletek segítségével egy óra Vodafone Digitális Iskola Program iskoláiban.

A IV. Béla iskola diákjai 2016 tavaszán az elsők között vehették használatba a Vodafone által biztosított táblagépeket, amikor a szolgáltató és a Vodafone Magyarország Alapítvány elindította a digitális oktatási programját.

A Vodafone digitális oktatási programnak a célja, hogy két tucatnyi hátrányos helyzetű általános iskolákban növelje az esélyegyenlőséget és ezen belül a digitális esélyegyenlőséget. "Arra törekszünk, hogy olyan gyerekek kerüljenek ki az iskolapadokból, akik képesek lesznek a következő évtizedekben az érvényesülésre, és akik hasznos és komplex feladatokat tudnak majd ellátni egy olyan világban, amelyről ma még csak elképzeléseink lehetnek", mondta szerdán, Budaörsön Marchhart Pál, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese. Mint mondta, a közeli jövőt illetően két dologban nagy az egyetértés. Egyrészt abban, hogy a mai általános iskolásoknak a mostanitól jelentősen eltérő körülmények között kell majd felnőttként érvényesülniük, másrészt pedig abban, hogy digitalizált világban az egyik legfontosabb képesség a digitális kompetencia lesz.

A digitális oktatás támogatásával a Vodafone igyekszik lehetővé tenni a gyermekek számára, hogy akár a legkisebb falvakban is képessé váljanak tudatosan élni a technológia nyújtotta lehetőségekkel, ezáltal nagyobb esélyük legyen a továbbtanulásra és később a folyamatosan változó munkaerőpiacon való érvényesülésre.

A digitális oktatás jövőjével foglalkozó eseményen budaörsi sportcsarnokban az érdeklődők 20 hazai és nemzetközi digitális oktatási programot, megoldást ismerhettek meg és az előadások mellett részt vehettek számos bemutató órán.

A Brit Nagykövetség, a Kódvetők Digitális Oktatási műhely és a Digitális Jövő Települési Hálózat által szervezett magyar-brit nyitott műhely rendezvényen többek között a Logiscool, a Kódgarázs, a Rationet Zrt. is bemutatta fejlesztéseit és programjait, de az érdeklődők megismerkedhettek a BBC Micro:bit technológiájával is.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. november 20-21.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

IT Manager
[2019-08-06]
Projektmenedzser
[2019-08-06]
tovább  
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!