mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Erős Attila (Fotó: Köő Adrienn)
Erős Attila
Fastbridge
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA kampány
2017-05-12 17:23 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Idén is indul az EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA kampány az eltűnt gyermekekért.

Közel 19 ezer fiatalkorú eltűnését jelentették be tavaly

Továbbra is aggasztó az eltűnt fiatalkorúak száma Magyarországon. Az ORFK legfrissebb statisztikája szerint 2016-ban közel 19 ezer fiatalkorú eltűnése miatt indítottak körözést. A legveszélyeztetettebb korosztály a 14 és 18 év közöttiek, közülük 15.968 esetben intézkedtek a rendőrök a sikeres felkutatás érdekében. A 14 év alattiak, vagyis a gyermekkorúak esetében bár jóval alacsonyabb a szám, de mégis aggasztó, hiszen a tavalyi évhez képest szinte változatlan az eltűnt kiskorúak száma. A körözési rendszer statisztikája alapján 2731 esetben kellett felkutatni gyermekkorúakat.

A 2017-es év is drámaian kezdődött, hiszen januártól május elejéig több mint 3500 fiatalkorú eltűnését jelentették be Magyarországon!

Hatalmas rendezvénysorozattal készül az Ezer Lámpás Éjszakája

A csellengés veszélyeire és az eltűnéssel kapcsolatos kockázatokra hívja fel a figyelmet az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Ezer Lámpás Éjszakája elnevezésű kampány és program, amelyet 2011-ben hozott létre Kárász Róbert televíziós műsorvezető. Az eltűnt gyermekek felkutatása érdekében életre hívott civil kezdeményezést évről évre egyre több hazai nagyvárosban rendezik meg. Május 28-án 13 városban jótékonysági koncertekkel, családi programokkal és bűnmegelőzési felvilágosítással várnak minden érdeklődőt a helyszíneken.

Sztárokkal az eltűnt gyermekekért - a nőket ért erőszak ellen is harcolnak

Az Ezer Lámpás Éjszakája idei kampányához ismert hazai személyiségek csatlakoztak, annak érdekében, hogy még jobban nyomatékosítsák az eltűnt fiatalkorúak felkutatása érdekében tett intézkedések fontosságát. A kereskedelmi televíziók közül az RTL Klub, a TV2, az ATV és a Sláger Tv is sugározni fogja azokat a rövidfilmeket, amelyekben az eltűnésekkel kapcsolatos veszélyekre és statisztikákra hívja fel a figyelmet Hegyi Barbara, Gubás Gabi, Epres Panni, Jaksity Kata, Lábas Viki, valamint Szabó Győző, Benedek Tibor, Sváby András és a Wellhello együttes két tagja Fluor Tomi és Diaz is. A kisfilmek szereplői a nők elleni erőszak felszámolásáért is felemelik a hangjukat. Az idei kampány arca Gubás Gabi színművésznő.

A Magyar Tej tejesdobozain az eltűnt gyerekek fényképei

Magyarországon évente kb. 35 millió olyan tejesdoboz kerül forgalomba az Alföldi Tej Kft. jóvoltából, amelyeken eltűnt fiatalkorúak fényképei és adatai láthatóak. A termékkommunikáció sikerességét jól mutatja, hogy 2011 óta, közel 30 eltűnt gyereket sikerült megtalálni a tejesdobozok segítségével. A termékkommunikáció hatékonyságát pedig az is növeli, hogy hozzájárul a gyermekeltűnések elleni preventív intézkedésekhez, hiszen nagyon sok családban a tejesdobozokon látható gyermekek fényképei indítják el a párbeszédet az aggasztó jelenséggel kapcsolatban.


Sztárfellépők koncerteznek az eltűntekért

Közel 60 együttes és énekes vállal szerepet az Ezer Lámpás Éjszakája kampány 13 helyszínén. Igazi sztárdömping várható minden városban, köztük Budapesten is. A társadalmi célú programon többek közt olyan fellépők állnak majd színpadra, mint a Mary Popkids, Hevesi Tamás, Király Viktor, Animal Cannibals, Balkan Fanatik, Belmondo és még sokan mások.

Közel 20 ezer világító lufival jeleznek az eltűnt gyerekeknek

A program védjegyévé vált figyelemfelkeltő és látványos akció az idén sem marad el. A résztvevők közel 20 ezer világító lufit engednek majd a magasba, így emlékezve az eltűnt gyerekekre, valamint a világító gömbök fényeivel jelezni szeretnék azt is, hogy minden gyereket hazavárnak.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!