mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Újabb fordulat a Chili TV ügyben
2017-05-12 19:33 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A védjegyperben első fokon eljárt Fővárosi Törvényszék a hozott ítéletében megállapította, hogy a TV2 mind a nemzeti, mind a közösségi TV Paprika védjegyet bitorolja.

Kötelezte a TV2-t, hogy 15 napon belül hagyja abba a Chili TV megjelölés használatát, e szolgáltatás chilitv.tv weboldalon történő reklámozását és a domain név használatát.
A bíróság indokolásában előadta, hogy nem kötik az ideiglenes intézkedést hatályon kívül helyező ítélőtáblai végzésben foglaltak. Emlékeztetőül: a védjegyper indításakor az elsőfokú bíróság által kiadott ideiglenes intézkedés azonnali hatállyal eltiltotta a TV2-t a Chili TV megjelölés használatától, a másodfokú bíróság azonban azt hatályon kívül helyezte azzal az indokolással, miszerint a fogyasztók nem tudják mi az a "chili" és így nem tévesztik össze a paprikával.

Az elsőfokú bíróság azonban nem tette magáévá az ítélőtábla véleményét, különös tekintettel az AMC által a perbe becsatolt bizonyítékokra, többek között egy közvélemény kutatási eredményre. A múlt hónapban ugyanis 1000 fő megkérdezésével készült egy országos, reprezentatív közvélemény kutatás, melynek során a kérdezőbiztosok nyitott kérdésére - "Ön szerint mi a chili?" - a válaszadók 95%-a a saját szavaikkal megfogalmazott válaszaikban a paprikát említették. A TV Paprika csatorna műsorszolgáltatója, az AMC Networks örül a bíróság döntésének.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!