mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Deák Gábor
Deák Gábor
Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.
marketing és kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Módosították a cannes-i filmfesztivál szabályzatát
2017-05-15 09:24 [MTI + Mediainfo.hu]

Módosították a cannes-i filmfesztivál szabályzatát, a jövő évtől kötelező lesz a versenybe meghívott alkotásokat francia mozikban is bemutatni.

Döntésüket az után hozták meg, hogy nem jutottak megállapodásra a Netflix videomegosztó szolgáltatóval a versenybe meghívott két filmjének francia mozikban való forgalmazásáról.

A fesztivál illetékesei közleményükben sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy a Netflix nem mutatja be a francia mozikban két meghívott filmjét.

A cannes-i fesztivál "hiába kérte a Netflixet, hogy fogadja el", hogy a két alkotást moziban is bemutassák, és ne csak az előfizetői számára tegye hozzáférhetővé a világ legnagyobb videó megosztó szolgáltatója.

A fesztivál sajnálja, hogy "semmilyen megoldást nem lehetett találni", s ezért bejelentette, hogy a jövő évi szabályozásában kötelező teszi a versenybe meghívott alkotások mozibemutatóját - olvasható a közleményben egy héttel a 70. cannes-i fesztivál kezdete előtt.

"Ezentúl minden olyan produkciónak, amely a cannes-i versenyben kívánja magát megmérettetni, el kell magát arra köteleznie, hogy a francia mozikban is bemutatják" - hangsúlyozták a szervezők.

A két film a Dustin Hoffman főszereplésével és Noah Baumbach rendezésében készült The Meyerowitz stories, valamint a dél-koreai Bong Jon Hu fantasztikus kalandfilmje (Okja) Tilda Swinton és Jake Gyllenhaal közreműködésével.

A szervezők ugyanakkor a közleményben hangsúlyozták: az elmúlt napokban elterjedt híresztelésekkel ellentétben a két film a versenyprogramban marad.

A hivatalos versenyprogramban 19 film, köztük Mundruczó Kornél Jupiter holdja című alkotása versenyezhet az Arany Pálmáért.

Az Arany Pálmát május 28-án adják át, a nemzetközi zsűri elnöke Pedro Almodóvar spanyol rendező.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!