mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Sályi Réka
Geometry Global ügynökségi cégcsoport
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Jogdíjat kaptak a jogosultak az EJI-től
2017-05-15 16:14 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Magyarországon az előadóművészek jogainak képviseletét ellátó EJI a szellemi tulajdonhoz kapcsolódóan kiemelten fontosnak tartja, hogy a jogosultak minden esetben hozzájussanak az őket megillető jogdíjakhoz.

A legutóbbi jogdíjfelosztásokból mintegy 95 ezer előadóművész részesült.

LEG-ek a hazai jogdíjfelosztásban: a legfiatalabb jogosult már óvodásként szinkronizált

A legutóbbi jogdíjfelosztás során 2,2 milliárd forint jogdíjat osztott fel az EJI 94 ezer magyar és külföldi előadó között. A legmagasabb jogdíjat az életkori megoszlás szerint a zenészek között a 30-asok, színészek között a 60-asok vették fel. A legidősebb művész 1921-ben született, jelenleg is dolgozik egy vidéki színház társulati tagjaként. A legfiatalabb művész 15 éves, akinek az EJI szinkronizálás után fizetett jogdíjat. A televízió sugárzott olyan filmet is, amelyben még óvodásként szinkronizált a kis művész.

35 millió forint külföldről beszedett jogdíj: Romániában különösen népszerűek a magyar előadók

A külföldi közös jogkezelő szervezetektől beszedett jogdíjakat az Előadóművészi Jogvédő Iroda évente három alkalommal fizeti ki a magyar művészeknek. A legutóbbi felosztás során az EJI tizenegy ország tizenhárom jogkezelőjének adatait dolgozta fel. A jogdíjfelosztás eredményeként ezúttal hat magyar előadóművész, illetve zenekar jogdíja haladta meg az egymillió forintot, további öt művész jogdíja pedig magasabb volt 500 000 forintnál. A legtöbb jogdíjat az amerikai SoundExchange nevű szervezet játszási listái alapján fizette ki a jogvédő iroda. A legtöbb magyar előadóművész a romániai játszások után kapott jogdíjat.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!