mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Ihász Ingrid (Rabbit)
MEC
digitális vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Rendhagyó ART WALL project Európában a CTP támogatásával
2017-05-24 15:13 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A CTP nemzetközi ingatlanfejlesztő vállalat Art Wall projektjében a művészek óriás falfelületre álmodhatják meg alkotásaikat.

A pályázók - illusztrátorok, vizuális művészek, festőművészek és grafikusok - számára a megvalósításhoz a cég saját ipari ingatlanjainak falfelületeit bocsátja rendelkezésre. Így ezek az épületek és ipari parkok a jövőben különleges szabadtéri kiállítóteremként is fognak működni. A megvalósításhoz nyújtott segítség mellett a CTP pénzdíjat (összesen 200 ezer cseh koronát) is felajánlott két nyertesnek.

A nemzetközi CTP Art Wall pályázat példa nélküli a cseh kulturális életben. "Szeretnénk lehetővé tenni a művészek számára, hogy a hagyományos formákkal szakítva mutassák be alkotásaikat, és ezzel vizuális élményt osszanak meg újszerűen egy szokatlan környezetben" - nyilatkozta a CTP vezérigazgatója, Remon Vos. "Őszinte meggyőződésem, hogy a pályázat révén érdekes, sőt akár eddig ismeretlen tehetségeket fogunk felfedezni."

A projekt fő célja, hogy magasabb szintre emelje a nyilvános terek esztétikai értékét, és egyben "megszépítse" az ipari és logisztikai csarnokokat nemcsak Csehországban, hanem a CTP-nek otthont adó más kelet-közép-európai országban is. Az első év győztesei a CTP két ipari épületének egy-egy falán valósíthatják meg elképzelésüket: a D1-es autópálya melletti CTPark Humpolecben és a CTPark Prague Airport egyik épületén. A CTP összesen több mint 6500 négyzetméternyi falfelületet bocsát a művészek rendelkezésére.

A zsűri első körben a 10 legjobb műalkotást választja ki, a győztes pályázatokat pedig a díjátadó gálán jelenti be. A zsűriben a CTP, a CBRE, az Architect Acht, a Global Street Art, a DRAWetc. és az érintett települések képviselői kapnak helyet.

"Semmilyen módon nem korlátozzuk a műalkotások témáját. Szabad utat engedünk a kreativitásnak és a képzelet szárnyalásának. Az alkotások és a helyszín viszonya - akár környezeti, akár tematikus szempontból - fontos lesz az értékelés során" - tette hozzá a cég vezérigazgatója.

A CTP Art Wall projekt közreműködő partnere a CBRE Art of Space művészeti projektje, amely csehországi ipari övezeteket és raktárépületeket céloz meg. Ez a kezdeményezés a tájékoztatást, az oktatást, valamint a szakemberek, a hatóságok és a közvélemény közötti tudásmegosztást kívánja ösztönözni. A CTP Art Wall pályázat művészeti szervezője a DRAWetc vizuális stúdió.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Mikor olvasott utoljára (papíralapú) könyvet?

Most is olvasok.

Egy hete.

Egy hónapja.

Néhány hónapja.

Egy éve, vagy régebben.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!