mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Különdíj a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon
2017-05-29 10:46 [MTI + Mediainfo.hu]

Olma Frigyes Gemenc - Az árterek világa című dokumentumfilmje nyerte a közmédia M5 kulturális csatornája különdíját a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon szombaton.

Dér Ágnes, az M5 csatornaigazgatója az MTI-nek elmondta: nem volt könnyű meghozni a döntést, mert az idei fesztivál stílusban és témaválasztásban is elképesztően színes palettát kínált.

"A film egész egyszerűen lenyűgöző. Ha valaki még soha életében nem látott természetfilmet, de ezt megnézni, biztos, hogy a műfaj rajongójává válik" - fogalmazott. Kiemelte: hat évig forgatták a Gemenc - Az árterek világa című filmet, amely nagy elkötelezettségről, természet iránti alázatot és szakmai tudásról tesz tanúságot. A díj odaítéléséről a fesztivál zsűrijének előzetes szűrése után a közmédia munkatársaiból álló szakmai grémium döntött.

Az M5 egyik alapfeladata az ismeretterjesztés, és az indulástól kezdve igyekeznek teret adni a magyar dokumentum- és természetfilmeseknek. A közmédia kiemelt médiapartnere a gödöllői fesztiválnak, és már a szemle programjában szereplő három filmre már sugárzási jogot is szerzett - hangsúlyozta Dér Ágnes.

Mint fogalmazott, méltatlanul keveset tud a magyar közönség arról, hogy ezek az alkotók elkötelezett munkával milyen fantasztikus filmeket készítenek, és ezekkel milyen elképesztő sikereket érnek el nemzetközi filmfesztiválokon. Ennek oka elsősorban az, hogy a mozik nem igazán szeretik vetíteni ezeket az alkotásokat, amelyeket ezért a forgalmazók online felületekre szorulva igyekeznek terjeszteni.

Az M5 csatorna hiánypótló módon minden hétköznap délután két-három órás műsorsávban sugározza főleg magyar alkotók dokumentum- és természetfilmjeit, amelyek a hétvégi műsorstruktúrában is kiemelt helyet kapnak - hangsúlyozta a Dér Ágnes. Hozzátette: a Gemenc - Az árterek világa című film is látható lesz az M5 műsorán.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön melyik konferenciát várja a legjobban?

Marketing Summit (2019. szeptember 12-13.)

Internet Hungary (2019. október 1-2.)

Brand Festival (2019. október 18-19.)

Mindegyiket ugyanannyira várom

Egyiket sem várom

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!