mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Sályi Réka
Geometry Global ügynökségi cégcsoport
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Magyar mobilhálózatok a világ top 10 hálózatai között
2017-06-09 10:45 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Az OpenSignal legfrissebb felmérésének eredményei szerint Magyarországon működnek a világ harmadik leggyorsabb 4G-hálózatai, ráadásul hazánk a lefedettség arányát illetően is bekerült a globális top 10-be.

A Telenor Magyarország 2016 és 2017 években több mint 12 milliárd forintot fordított hálózatfejlesztésre, és a beruházások révén a nagyvárosok mellett több mint 2700 hatezer fő alatti településre juttatja el a szélessávú mobilinternetet.

Az OpenSignal legfrissebb, globális 4G szolgáltatásokra vonatkozó, The State of LTE (Az LTE állapota) című kutatásának legfrissebb, június 7-én publikált kiadása szerint tavalyhoz képest mind a letöltési sebességet, mint a 4G elérhetőségét illetően tovább fejlődtek a Magyarországon működő mobilhálózatok.

A mobilszolgáltatóktól független szervezet ingyenesen letölthető alkalmazásával végzett felhasználói mérések átlaga alapján Magyarországon a 4G szolgáltatásokat használók átlagosan 42,61 Mbps-es letöltési sebességgel érhetik el az internetet, ami 2 Mbps-os fejlődést jelent a tavaly novemberben elért átlaghoz képest. A hazai 4G-hálózatoknál világszerte csupán Szingapúrban (45,62 Mbps) és Dél-Koreában (43,46 Mbps) is csupán néhány megabittel gyorsabb a negyedik generációs mobilinternet.

Jelentősen emelkedett a 4G-s szolgáltatások elérhetősége is Magyarországon: míg tavaly novemberben az OpenSignal statisztikái alapján hazánk 79,77%-os lefedettséggel a tizenkettedik helyet érte el a globális ranglistán, az aktuális listán már a kilencedik helyen végzett 83,59%-os értékkel.

A szomszédos országok közül 4G letöltési sebesség tekintetében egyedül Horvátország (35,19 Mbps) tudott bekerülni a globális top 10-be, míg a lefedettséget illetően egyik ország sem ért el ilyen eredményt. Az OpenSignal szakértői a kutatásban kiemelték a magyar, holland, norvég, szingapúri és dél-koreai 4G-hálózatok képességeit, hiszen ezek nem csupán gyors letöltési sebességet, hanem kiemelkedő lefedettséget is biztosítanak.

"Már a lakosság több mint 98%-a számára érhetők el a Telenor 4G szolgáltatásai Magyarországon. Az elmúlt két évben jelentős hálózatfejlesztéseket folytattunk, összesen 12 milliárd forintot értékben. Ennek eredményeképp már 700 bázisállomáson üzemel a 4G+ (LTE Advanced) technológia, amellyel akár a maximális 300Mbps-os letöltési sebességet is el lehet érni. Tavaly elérte a 84,9%-ot a teljes indoor (beltéri) lefedettségünk, amellyel az utcától több fallal elválasztott helyiségekben is elérhetővé válik mobilszolgáltatás. A Telenor Magyarország és a norvég anyavállalatunk is már az 5G hálózat technológiai kísérleteit végzi, ami világviszonylatban is előremutató." - mondta el Koller György, a Telenor Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!