mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Király András
Király András László
The Cook Kft.
projekvezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Sok ember nem veszi komolyan az adatbiztonságot
2017-06-20 15:40 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

A Sharp kutatása megállapította, az európai vállalkozások veszélynek teszik ki magukat, sok ember nem veszi komolyan az adatbiztonságot.

A felmérésben részt vevő 12 emberből 1 (8%) mondta azt, hogy hozzáfért olyan bizalmas információkhoz, melyekhez nem lett volna jogosultsága.

A megkérdezett irodai dolgozók negyede (20%) nem tartotta be a vállalati szabályokat: elismerték, hogy munkahelyi adatokat tárolnak nyilvános felhőkben, úgy is, hogy tudják, ez nem megengedett. Ezeknek a munkavállalóknak a 26%-a HR osztályon dolgozik , akik így tényleges veszélynek tesznek ki olyan személyes adatokat is, mint például a fizetésekre vonatkozó adatok.

A megkérdezettek 21%-a használt nyilvános fájlmegosztó oldalakat vállalati jóváhagyás nélkül, és a válaszadók harmada (29%) elismerte, hogy nem tartja be az irodai szabályokat és hazaviszi munkáját, hogy befejezze.

A nehezen használható hardver is veszélyt jelenthet a vállalatokra. A munkavállalók 39%-a inkább a saját eszközéről kapcsolódik a vállalati hálózathoz az egyszerűbb használhatóság miatt, és ez az arány az Y-generáció tagjai (1982 után születettek) között a dolgozók felére emelkedik (47%), az IT és a HR területek munkatársai között pedig 49% és 47%.

Dr. Karen Renaud biztonsági és adatvédelmi szakértő szerint a kutatás eredményei azt mutatják, hogy a vállalkozásoknak jobb IT támogatást kell nyújtaniuk munkavállalóiknak: "Amíg a vállalkozások továbbra is rákényszerítik a dolgozókat vagy elnézik nekik a kevésbé biztonságos viselkedést, addig a biztonságot mindig fel fogják áldozni. Például, amíg elvárják az otthoni túlórát, de nem biztosítanak a munkavállalóknak ehhez biztonságos eszközöket, például egy vállalati VPN szolgáltatást, addig azt az üzenetet közvetítik, hogy a vállalat nem igazán követeli meg a biztonságos magatartást."

"Ha azt is figyelembe vesszük, hogy ma már a munkaerő 75%-a mobil, és a munkavállalók 81%-a a munkájához szükséges dokumentumokhoz akár távolról, útközben is hozzáfér, a vállalkozásoknak lépést kell tartaniuk saját munkavállalóikkal. A vállalkozásoknak kell megtalálniuk a megfelelő egyensúlyt a modern munkavégzési formák és a biztonságos adatmegosztás között." - elmondta Starostiák József Product Manager.

A kockázatok nem korlátozódnak kizárólag a digitális információra: a munkavállalók több mint fele (55%) arról számolt be, hogy a kollégák kinyomtatott anyagokat hagynak a nyomtatók kimeneti tálcájában, ami jelentősen megnöveli annak a veszélyét, hogy az arra nem jogosult személyek is láthatják a dokumentumokat.

Az EU általános adatvédelmi rendeletének 2018. májusi hatályba lépését követően a vállalatok akár nagy összegű bírságokra is számíthatnak egyes adatvédelmi jogsértések esetén. Ezért is érdemes prioritásként kezelni a szigorú adatvédelmi szabályok és gyakorlatok átvételét.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!