mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Szántó Gábor
Szántó Gábor
DDB Reklámügynökség
Head of Innovation and Digital


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Emelkedett az Oracle piaci tőkeértéke
2017-06-23 18:09 [MTI + Mediainfo.hu]

Kétszázmilliárd dollár fölé emelkedett az Oracle szoftverfejlesztő és -szolgáltató konszern piaci tőkeértéke köszönhetően az utolsó pénzügyi negyedévben és az egész 2017-es pénzügyi évben elért erős teljesítményének

A gyorsjelentés szerint a május 31-én zárult negyedik negyedévben a kaliforniai vállalat az elemzők által vártnál nagyobb bevételre és nyereségre tett szert a számítástechnikai felhő-technológiai üzletág lendületes növekedésének eredményeként.

Az amerikai számviteli szabványok (GAAP) alapján készült adatsor szerint az Oracle 10,89 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál 3 százalékkal magasabb értékesítési árbevétel mellett 3,23 milliárd dollár nyereséget termelt, 15 százalékkal többet az előző pénzügyi év negyedik negyedévében elért 2,8176 milliárd dollárnál.

Az egy részvényre jutó nyereség 76 centre emelkedett 66 centről.

Az üzemi eredmény 4,07 milliárd dollár lett, 3 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 3,96 milliárd dollárt. A bevételarányos jövedelmezőség 37 százalék maradt.

A tavaly június 1-jétől idén május 31-ig tartó 2017-es pénzügyi évben az Oracle teljes árbevétele 37,72 milliárd dollár volt, 2 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Üzemi eredménye 1 százalékkal 12,71 milliárd dollárra, a nyeresége pedig 5 százalékkal 9,33 milliárd dollárra emelkedett.

A helyzetet pontosabban tükröző non-GAAP számok szerint a vállalat negyedik negyedéves üzemi eredménye 5,016 milliárd dollár, a bevételarányos jövedelmezősége 46 százalék, a nyeresége pedig 3,76 milliárd dollár, részvényenként 89 cent volt. Az egész évet tekintve 37,89 milliárd dolláros bevétel mellett 11,55 milliárd dolláros nyereséget termelt az Oracle.

A New York-i tőzsde elektronikus kereskedésében az Oracle árfolyama 9,89 százalékkal, 50,91 dollárra emelkedett a szerdai zárás után közzétett, kedvező gyorsjelentésnek köszönhetően. Szerdán 1,07 százalékos emelkedéssel 46,33 dolláron zárt a részvény, ezzel az árfolyammal számolva még 190,6 milliárd dollárt tett ki az Oracle piaci tőkeértéke.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!