mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Maczelka Márk
Maczelka Márk
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
kommunikációs vezető


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
RTL Group: nettó nyereség az első félévben REG
2004-09-01 11:14 [CB News]

Az RTL Group (Bertelsmann) bejelentése szerint 195 millió eurós nettó nyereséget termelt 2004 első félévében, ami jelentős növekedés az egy évvel ezelőtti 24 millióhoz képest.

Az RTL Group közleményében foglaltak szerint a cégcsoport EBITA-ja 397 millió eurót tesz ki ezév első félévében, ami a tavalyi év hasonló időszakához képest 56,9 százalékos növekedést jelent.

"Az RTL Group jól teljesített 2004 első félévében, s a legfontosabb vállalkozásaink rekord eredményeket értek el ebben az időszakban. Az RTL televíziós csatorna megerősítette vezető pozícióját Németországban, az M6 a piac többi szereplőinél jobban teljesített Franciaországban, a Five pedig növelni tudta piaci részesedését Nagy-Britanniában" - mondta el Gerhard Zeiler, az RTL Group vezérigazgatója. "Új televíziót indítottunk Horvátországban, immár harmadik csatornánkkal jelentünk meg Belgiumban (Plug TV), az M6 pedig megszerezte a Paris Premiere-t Franciaországban" - tette hozzá Zeiler az új vállalkozásokról szólva.

A vezérigazgató arról is szólt, hogy a működési bevételek megfelelő alakulása nyomán 2004 júniusa óta nincs adóssága az RTL-nek.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!