mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Budapestre hozta a Balatont a Magyar Vöröskereszt
2017-07-04 09:45 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Egy három méteres installáció segítségével mutatták be, mely strandokon működik idén a humanitárius szervezet Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata.

A gondtalan pihenés elősegítésére Magyar Vöröskereszt idén már 11. alkalommal indítja el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A programban részvevő, közel 300 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látja el 12 Balaton-parti település 18 strandján, június 30. és augusztus 20. között. A tavalyi évben a vöröskeresztes önkéntesek 2710 esetben segítettek, sőt egy esetben életet is mentettek. A leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések.

A Pontoon-on megszervezett sajtóeseményen egy mintegy három méter hosszú, látványos installációval idézte meg a balatoni hangulatot a Vöröskereszt és egy élethű baleseti imitációs bemutatóval pedig a biztonságos nyári fürdőzésre hívták fel a figyelmet.

"A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, a programban résztvevő balatoni strandok minden évben nagy örömmel veszik, hogy a vöröskeresztes fiatalok vigyáznak a fürdőzőkre. Évről-évre egyre nagyobb kihívás a BESZ megszervezése, mely teljes egészében támogatói és adó egy százalékos felajánlásokból valósul meg" - mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. "Minden évben szeretnénk a BESZ-es strandok számát növelni, mert igény volna rá, de a forrásaink eddig ezt nem tették lehetővé. Bízunk benne, hogy a 1359-es adományvonalunkon és a www.voroskereszt.hu oldalunkon keresztül indított gyűjtéseink jól sikerülnek. Mindenkit arra buzdítok, hogy hívja fel a 1359-et és támogassa a jövő évi Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját 250 forinttal" - hívta fel a figyelmet a főigazgató.

"A Paksi Atomerőmű a BESZ legrégebbi támogatóinak egyike: a program megalakulása óta segíti annak munkáját, ezzel pedig hozzájárul a nyaralás biztonságához. Az idei évben már nem "csupán" anyagi támogatást nyújtunk, de több ezer strand-csomagot is biztosítunk az elsősegély-nyújtók számára, akik ezzel is segítik és vigasztalják majd az ellátásra szorulókat. Támogatjuk a nyári véradásra mozgósító kampányt is, mert nagyon fontos ügynek tartjuk a vérellátás biztonságát; legalább olyan fontosnak, mint a villamosenergia-ellátás biztonságát. Talán ebből is jól látszik, hogy a mi életünkben minden a biztonság körül forog: ez határoz meg mindent, ez áll minden más szempont felett. És egy atomerőműben ez így helyes" - mondta Iványi Krisztina, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatójának helyettese.

Szintén pénzbeli támogatást nyújt a program megvalósításához az UNIQA Biztosító Zrt. és a Brit Vöröskereszt közreműködésével a Canon Europe. A BESZ telekommunikációs stratégiai partnere a Telenor, aki okostelefonokat és Hipernet 4G elérést is biztosít a parton dolgozó önkénteseknek. A Synaptel elektronikus esetnapló applikációval segíti az önkéntesek munkáját. Balatonmáriafürdő, Balatonudvari és Balatonfenyves önkormányzata fontosnak tartja az elsősegélynyújtás ügyét, ezért képviselőtestületi határozatban döntöttek a pénzbeli támogatásról.

A MÁV-Start Zrt. az önkéntesek számára 90%-os vasúti utazási kedvezményt biztosít. Az elsősegélynyújtók folyadékpótlásáról a Coca-Cola Magyarország gondoskodott, a Nestlé Hungária Kft. NESQUIK, CHEERIOS és CINI MINIS és COOKIE CRISP gabonapelyheket ajánlott fel az önkénteseknek. A VitaPlus Kft. 735 doboz kalcium tablettával segíti az önkéntesek munkáját.
Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!