mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Elrajtolt a Vízipanda
2017-07-06 11:05 [Marketinginfo.hu]

Elkezdődött a PET Kupa, útra kelt a WWF Vízipanda és legénysége.

A szeles időre való tekintettel a tervezettnél egy nappal később szálltak vízre a PET hajók, melyek egészen Tiszalökig csorognak le a folyón, ahova szombaton futnak be, vasárnap pedig a WWF Magyarország szervezésében egy közös csobbanással ünneplik édesvizeinket.

A WWF Magyarország csapata már nagyon várta, hogy a két napos hajóépítés után kipróbálhassa a Vízipandát, amely készen áll a több napos tiszai kalandra! A hajó körülbelül 380 PET palackból készült el a hétvége során, a csapatok pedig a rajtra való várakozás közben sem tétlenkedtek: többen kenukban evezve gyűjtötték a hulladékot a vízből.

A PET Kupa célja a Tisza vizének és árterének megtisztítása, valamint a környezettudatos szemléletmód terjesztése. A PET hajók versenyét idén már ötödik alkalommal tartják meg. A hajóknak jó néhány követelménynek meg kell felelniük, hajtásuk például csak megújuló energiával történhet, vagyis evezővel, lapáttal vagy akár vitorlával. A verseny útvonala Dombrádtól Tiszalökig húzódik, érintve Ibrányt, Balsát, Tokajt, valamint Tiszaladányt.

A PET Kupa végállomásán, Tiszalökön pedig a WWF Magyarország július 9-én, délután 3 órakor megrendezi a Nagy Ugrást, melyet már délelőtt 11 órától számos izgalmas program előz meg: az érdeklődőket többek között strandfociversennyel és interaktív, vizeinkkel kapcsolatos óriás társasjátékkal, homokfoci versennyel, mazsorettbemutatóval, az ugrás előtt pedig vízipisztolyos "bemelegítéssel" várjuk. A Nagy Ugrás az ember és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésének európai kezdeményezése: Európa szerte több mint 500 helyszínen százezrek ugranak egyszerre a folyók, tavak vizébe, hogy így hívják fel a figyelmet éltető vizeinkre.

Hazánkban is többezren ugranak évek óta, tavaly 16 helyszínen csobbantunk. A WWF Magyarország idén is versenyt indított. "Bízunk benne, hogy idén is számos településen ünneplik majd édesvizeinket egy nagy közös csobbanással. Az esemény után pedig a résztvevőknek két napja van arra, hogy a dokumentációt leadják, ami alapján azután kihirdetjük, hol vetette a legnagyobb hullámot a Nagy Ugrás" - mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!