mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Dr. Eszes Tamás, főiskolai tanár...
Dr. Eszes István
Budapesti Gazdasági Főiskola
főiskolai tanár


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az egyeztetett SIM-kártyák lekapcsolása
2017-07-07 15:12 [MTI + Mediainfo.hu]

Csupán néhány olyan előre fizetett SIM-kártyát kapcsolhattak le a mobilszolgáltatók, amelyek tulajdonosai határidőre elvégezték az adategyeztetést, a társaságok a problémák kivizsgálását ígérik.

A Vodafone Magyarország azt közölte az MTI-vel, hogy néhány olyan ügyfél is jelezte a szolgáltatás megszűnését, akik június 30-ig éjfélig azonosították magukat és így - az elektronikus hírközlésről szóló törvény értelmében - továbbra is jogosultak lettek volna a prepaid SIM-kártyájuk használatára. A lekapcsolásokat ezért - számolva a rendszerszintű hiba veszélyével - azonnal leállították. Az egyeztetést elmulasztó ügyfelek telefonszámának visszakapcsolása továbbra is a megszokott módon, a díjmentesen megköthető új szerződéssel biztosítható - írták.

A Magyar Telekom azt közölte, hogy július 2-ig az azonosított ügyfelek kis része jelentette csak a szolgáltatás megszűnését. A problémát azonnal elhárították, így ezt követően már csak egyedi esetek maradhattak megoldatlanok, július 3.-án pedig főleg olyanok jelentkeztek, akik elmulasztották az azonosítást és ezért új szerződést kellett kötniük.

A Telenor közleménye szerint 30 ügyfél jelentkezett a SIM-kártyájuk lekapcsolása miatt annak ellenére, hogy tudomásuk szerint határidőre azonosították magukat. A cég azt írta, hogy a panaszokat kiemelten kezelik, a felmerülő problémákat pedig kivizsgálják. Előfordulhattak technikai hibák is, a Telenor kompenzálja az ügyfeleket a kellemetlenségekért - tették hozzá.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) összesítése szerint a csaknem 4 millió érintett SIM-kártyából június 30. éjfélig több mint 2,7 milliót azonosítottak a tulajdonosaik vagy a használóik. A nem egyeztetett kártyák lekapcsolását a hivatal a határidő lejárta után is ellenőrzi.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!