mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Ménesi Zsolt
Ménesi Zsolt
Akció-NXS Reklámügynökség Kft. (AKCIÓ 360)
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Az Art Wall művészeti pályázat győztesei
2017-07-13 11:14 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Kihirdették az idén első ízben megrendezett CTP Art Wall nemzetközi művészeti pályázatának győzteseit a prágai Manes Galériában.

Az egyebek mellett a CTP és a CBRE által delegált szakértőkből álló zsűri döntése alapján a belga DZIA duó és a TRON művésznéven alkotó Michal ©kapa munkái lesznek láthatók a kiválasztott a CTParkok falain a következő hónapokban. A CTP mindkét győztest 100 ezer cseh korona pénzdíjban részesítette.

A cseh kulturális életben egyedülálló, különleges falfestmény-projekt díjátadó ünnepségének a Manes Galéria adott otthont. A nemzetközi CTP Art Wall pályázatra közel 40 művész, illusztrátor és grafikus tervező jelentkezett Európa különböző országaiból. Az első körben 17 alkotást választottak ki. Ezeket a gálaest során a galéria többfunkciós csarnokában tekinthette meg a közönség.

A döntőbe 11 képet válogattak be. A szakértő zsűri, amelynek többek között Remon Vos, a CTP vezérigazgatója és Ondřej Dufek, az ismert illusztrátor és építész is tagja volt, egy abszolút győztest hirdetett a díjátadón. Az első helyezett TRON a pénzdíj mellett támogatást is kap a CTP-től a különböző színű koncentrikus köröket ábrázoló alkotása megvalósításához. A kép a CTPark Prague Airport falát díszíti majd. A második helyezett a belga DZIA művészpáros lett, akiknek Fauna és Flóra által ihletett munkáját a humpoleci CTParkban valósítják meg.

"Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült az első pályázatunk. Az összes általam megtekintett alkotás jól tükrözte a művészek kreativitását és fantáziáját. Meggyőződésem, hogy a műalkotások pozitív fogadtatásra találnak, és jövőre még több tehetséges résztvevőt üdvözölhetünk majd a pályázaton" - nyilatkozta Remon Vos, a CTP vezérigazgatója.

A projekt fő célja, hogy magasabb szintre emelje a nyilvános terek esztétikai értékét, és egyben "megszépítse" az ipari és logisztikai csarnokokat Csehországban, később pedig a CTP-nek otthont adó többi kelet-közép-európai országban is. Az első pályázat győztesei a CTP két ipari épületének egy-egy falán valósíthatják meg elképzelésüket: a D1-es autópálya melletti CTPark Humpolecben és a CTPark Prague Airport egyik épületén. A CTP összesen több mint 6500 négyzetméternyi falfelületet bocsát a művészek rendelkezésére.

A CTP Art Wall projekt közreműködő partnere a CBRE Art of Space művészeti projektje, amely csehországi ipari övezeteket és raktárépületeket céloz meg. Ez a kezdeményezés a tájékoztatást, az oktatást, valamint a szakemberek, a hatóságok és a közvélemény közötti tudásmegosztást kívánja ösztönözni. A CTP Art Wall művészeti pályázat szervezője a DRAWetc vizuális stúdió.Kapcsolódó cikkek:

További hírek:
Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!