mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Nemzetközi elismerést kapott a hazai bélyeg
2017-07-21 14:56 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Újabb, ezúttal nemzetközi elismerést kapott a Magyar Posta karácsonyi bélyege, nemrég a 2016-os év 10 legkülönlegesebb bélyege közé választották a stampnews.com versenyén.

Az ünnepi nyomatot Nádi Boglárka grafikusművész tervezte és a Pátria Nyomda Zrt. speciális eljárásával állították elő.

A StampNews.com bélyeggyűjtő magazin "A 2016-os év 10 legkülönlegesebb bélyege" közé választotta a Magyar Posta "Karácsony 2016" című speciális nyomatát. A nyertesek között számos, különleges nyomdai eljárással gyártott, illetve izgalmas tartalmú bélyeg szerepelt.

A Magyar Posta a hagyományoknak megfelelően minden évben kibocsátja karácsonyi bélyegét. A 2016-os alkalmi kiadványon téli hangulatot idéző grafika látható, szív alakú vonalban korcsolyázó párral. Érdekessége a biztonsági elemként szolgáló, különleges díszítésű vonalkód, valamint a korcsolyák nyomvonalába rejtett, négynyelvű karácsonyi üdvözletet tartalmazó mikroírás. A bélyegek ötven bélyegképet tartalmazó ívben és aranyszínű festékkel nyomtatott, öt bélyegképes, speciális kis ívben készültek.

A 2016-os, karácsonyi bélyegnek nem ez az első díja. A Pátria Nyomda Zrt. a Best Print Hungary elnevezésű nyomdászszakmai megmérettetésen - a biztonsági nyomtatvány gyártása során alkalmazott új műszaki megoldásoknak köszönhetően - a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület innovációs különdíját is elnyerte.

A postabélyegek nemzeti identitásunk jelképei, kulturális missziót töltenek be. A Magyar Posta folyamatosan törekszik az egyes témák hű megjelenítésén túl speciális, innovatív nyomdai eljárások, gyártástechnológiák alkalmazására. Ilyen nyomat a díjnyertes bélyeg is, amelyhez a Pátria Zrt. biztosította saját nyomdatechnológiai eszköztárát. Mint azt az elismerések is bizonyítják, a téma, a grafika és a nyomdai kivitelezés egyenkénti kiválósága és összhangja egyedi, különleges eredményeket hoz.

A két cég közös alkotása tulajdonképpen örökkévaló, hiszen annak példányait megőrzi a Bélyegmúzeum, bekerül a hivatalos hazai és nemzetközi postabélyeg-katalógusokba, valamint az Egyetemes Postai Egyesület (UPU) hivatalos postabélyegeket nyilvántartó WNS rendszerébe is.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!