mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English

Gáll Zsolt
Insomnia Middle East WLL
ügyvezető igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Mesterséges intelligencia és a társkeresés
2017-07-26 12:44 [Médiainfó - www.mediainfo.hu]

Egy új projektet indított a mesterséges intelligenciával és gépi tanulással (deep learning) foglalkozó magyar startup, az Ultinous és az ország legnagyobb online társkereső oldala, a Randivonal.hu.

Az Ultinous által kifejlesztett algoritmus jóval többet tud, mint a korábban már ismert szoftveres arcfelismerő rendszerek: képes ugyanis két fotót összehasonlítani és megmondani, hogy a fotókon látható két arc mennyire hasonlít egymásra.

"Egy innovatív fejlesztés esetén annak üzleti felhasználhatósága hasonlóan érdekes kihívást jelent, mint maga az algoritmus kidolgozása. Van egy óriási lehetőségeket magában hordozó szoftver a kezünkben, de vajon hol tudjuk ezt hasznosítani? Jelenleg több piacon is futnak projektjeink, és úgy gondoltuk, hogy többek között egy online társkereső oldalon is érdekes lehet kipróbálni a technológiánkban rejlő lehetőségeket, hiszen segítségükkel korábban nem látott módon növelhetjük a regisztrált párkeresők élményét. A Randivonal.hu ilyen szempontból tökéletes választás, hiszen társkeresők százezrei használják folyamatosan, a fejlesztésünkkel az ő igényeiket is jobban meg tudjuk célozni" - nyilatkozta Balogh György, az Ultinous kutatási vezetője.

A közös fejlesztést követően elkészült a www.randivonal.hu/lookalike oldal, aminek a működése rendkívül egyszerű, mégis sokat segíthet azoknak, akik éppen párt keresnek. Az oldalon elegendő egy fotót feltölteni ahhoz, hogy a háttérben futó mesterséges intelligencia algoritmusa a Randivonalon megkeresse azokat a társkeresőket, akik a legjobban hasonlítanak a feltöltött fotón szereplő arcra (aki lehet akár Scarlett Johansson vagy Ryan Gosling is). A teljes adatbázist mindössze fél másodperc alatt kutatja át.

"Ez a közös munkánknak csupán első lépése, gyakorlatilag egy pilot projekt, aminek a visszajelzéseiből építkezünk tovább. A Randivonal.hu mindig is élen járt idehaza az online társkeresés innovációjában és úgy gondoljuk, ez lehet a következő olyan fejlesztés, ami ha alapjaiban talán nem is változtatja meg, de mindenképpen új aspektussal bővíti a társkeresés egyre szélesebb tárházát" - tette hozzá Móczár Rudolf, a Randivonal.hu társkereső oldalt is üzemeltető Dating Central Europe Zrt. marketingigazgatója.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


Ön szerint hogyan alakul a magyar reklámpiac 2019-ről 2020-ra?

Több mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Kevesebb mint 5 százalékkal növekszik 2019-hoz képest

Körülbelül a 2019-es szinten marad

Kevesebb mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Több mint 5 százalékkal csökken 2019-hoz képest

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!