mediainfo - Médiások médiája
hírek | interjúk | jegyzet | tanulmányok | terminológia | karrier | képtár | videótár
Televízió Sajtó Outdoor/indoor Interaktív- és mobilmédia Mozi Rádió Média Hirdető Gazdaság Egyéb Ügynökség Integrált marketingkommunikáció Kutatás Médiastílus News in English
Pakots Zsolt
Pakots Zsolt
Advenio Zrt., HírTV Zrt., Lánchíd Rádió Kft.
vezérigazgató, gyártási igazgató


szakmai partnereink:kommunikációs partnereink:
newsAgent hírfigyelő rendszer
Reklamporta.hu
Observer.hu
SzP.hu
mti.hu
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés
Tűzfalfestmények a Színes Város fesztiválon
2017-08-25 09:03 [MTI + Mediainfo.hu]

A bor és a gasztronómia lesz a fő témája az idei Színes Város Budapest Fesztiválnak, amelynek egy hónapja alatt meghívott vendégművészek alkotnak tűzfalfestményeket Budapest számos pontján.

Negyedik alkalommal rendezi meg a Színes Város Csoport a művészeti fesztivált, ami azt mutatja, hogy erre a fajta vizuális élményre és erre a művészeti ágra komoly kereslet van nemcsak az alkotók, hanem a városban élők részéről is, akik lehetővé teszik, hogy egy-egy falat új élettel töltsenek meg a művészek - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, a fesztivált nyitó sajtótájékoztatón.

Kiemelte: a rendezvénynek Berlin lesz a kiemelt partnervárosa, így számos Németországban élő és alkotó művész kapott meghívást a fővárosi falak megfestésére.

Nádudvari Noémi, a Színes Város Csoport művészeti kurátora kiemelte: legfontosabb küldetésük, hogy minél többféle nemzetközi urban-art művészeti irányzatot megmutassanak Budapestnek és minél több nemzetközi művészt hívjanak alkotni évről évre a fesztiválra.

A kurátor elmondta, hogy ebben az évben a programsorozatot két új falfestmény nyitja, amelyet az erzsébetvárosi Kertész utca egyik tűzfalára készített el két berlini művész, akik a német The Weird nevű alkotócsoport tagjai, munkáikat a töredezett vonalakból építkező, expresszív figuralitás jellemzi.

Az utcához közelebb eső, 230 négyzetméteres falfestményt öt nap alatt festette meg a Vidam művésznévre hallgató alkotó, aki Magyarországon született, iskoláit azonban már Németországban végezte, illusztrátornak Berlinben tanult.

"Vidam alkotásában úgy ragadta meg a gasztronómia tematikát, hogy lement egészen az alapanyagokig, a friss termelői termékekig, és azt emelte ki, hogy milyen jó piacra járni és hazai termelőktől vásárolni, mindezt egy rá jellemző játékos formában" - mondta el a kurátor.

A második, nagyjából 450 négyzetméteres falon 11 napon keresztül dolgozott a német HRVB művésznevű alkotó. A tervezőgrafikusként dolgozó street art művész jelenleg illusztrátor a német fővárosban, első rajzait graffitisként jegyezte, később indult el a mostanra rá jellemző karakterábrázolás felé. A művész nyaranta járja a világot, és külföldi felkéréseknek tesz eleget, alkotott már Csehországban, Franciaországban, de Szibériában is. Budapesti festményének középpontjában a gasztronómia és a képzőművészet alkotói folyamatának hasonlósága áll.

Az egy hónapos fesztiválon a magyar és a német művészek mellett várhatóan osztrák, spanyol, lengyel és brit alkotók is készítenek festményeket a fővárosi falakra.


Kapcsolódó cikkek:

További hírek:


2020-ban milyen hatással lehet a hazai médiaköltésekre a járvány?

Több mint 5%-kal növekszik 2019-hez képest.

Körülbelül a 2019-es szinten marad.

Több mint 5%-kal csökken 2019-hez képest.

Hír küldése
Küldjön nekünk Ön is híreket! Kattintson a fenti linkre!